Οι έρευνες για τις συνομιλίες Μιωνή στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών

Κατερίνα Μάνθου 29-06-2020 19:01
Οι έρευνες για τις συνομιλίες Μιωνή στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών
Ο Ιωάννης Μωραϊτάκης ανέλαβε να προΐσταται της διαδικασίας με στόχο οι σχετικές δικογραφίες να ερευνηθούν προσηκόντως και προς όλες τις πλευρές τους

Τις έρευνες για τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μεταξύ αυτών και εκείνης που παρέδωσε πρόσφατα στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή θα εποπτεύει στο εξής ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας κ. Ιωάννης Μωραϊτάκης. Και αυτό καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Μωραϊτάκη, του ζήτησε να έχει ο ίδιος, κατ’ εφαρμογή  της σχετικής  διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εποπτεία των  εισαγγελικών ερευνών για τις υποθέσεις αυτές. Σκοπός είναι οι σχετικές δικογραφίες να ερευνηθούν προσηκόντως και προς όλες τις πλευρές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας  ορίζεται ότι : «Η ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα εφετών, που έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Ο εισαγγελέας εφετών, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που ενήργησε, είτε αρχειοθετεί την υπόθεση, εφόσον στο μεταξύ ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών δεν έχει κινήσει την ποινική δίωξη για την ίδια πράξη, είτε παραγγέλλει να κινηθεί η ποινική δίωξη. Το ίδιο δικαίωμα, χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων εδαφίων, έχει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo