14 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Η Θάνου έχασε τη μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας


    Απορριπτική είναι σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) επί της αιτήσεως ακύρωσης που είχε καταθέσει η Βασιλική Θάνου κατά της αποπομπής της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού πέρυσι το καλοκαίρι. Η απορριπτική απόφαση της Ολομέλειας ΣτΕ ισχύει και επί των προσφυγών που είχαν καταθέσει και άλλα πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού επίσης κατά της απομάκρυνσής τους από αυτή. Μάλιστα, τόσο η κυρία Θάνου όσο και οι άλλοι προσφεύγοντες ζητούσαν από το ΣτΕ να ακυρώσει όχι μόνο τη δική τους αποπομπή από την Επιτροπή αλλά και την τοποθέτηση νέων προσώπων στις θέσεις από τις οποίες οι ίδιοι απομακρύνθηκαν.
    Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ εκτός από την κυρία Θάνου, είχαν προσφύγει η τέως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Άννα Νάκου, αλλά και δυο μέλη της ο Νικόλαος Ζευγώλης και ο Ιωάννης Παύλοβιτς. Επιπλέον, παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιήσει από διαφορετικές σκοπιές, μεταξύ των άλλων, ο Ιωάννης Λιανός, η Καλλιόπη Μπενετάτου, η Μαρία-Ιωάννα Ράντου, η Μαρία Ιωαννίδου.
    Μεταξύ άλλων, οι προσφεύγοντες υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις με τις οποίες αντικαταστάθηκαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ήταν αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες στο ενωσιακό δίκαιο. Ανέφεραν ακόμη πως οι επίμαχες αποφάσεις, «είναι παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος, και πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία».
    Να σημειωθεί τέλος πως οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται να δημοσιευθούν το νέο δικαστικό έτος και συγκεκριμένα μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2020. Η συζήτηση των προσφυγών είχε γίνει στο ακροατήριο στις 7 Φεβρουαρίου 2020.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ