Τσιάρας: «Τέλος στην εργαλειοποίηση των παιδιών, προχωράμε στη συνεπιμέλεια»

Newsroom L&O 28-06-2020 12:26
Τσιάρας: «Τέλος στην εργαλειοποίηση των παιδιών, προχωράμε στη συνεπιμέλεια»
Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Τσιάρας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας σε εκπομπή στο Action 24 έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεπιμέλεια και ανακοίνωσε το τέλος στην εργαλειοποίηση των παιδιών.

Ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για την καλύτερη δυνατή νομοθέτηση». Υπογράμμισε, επίσης, ότι η επιτροπή αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου, που συστήθηκε από τον ίδιο, θα παρουσιάσει αποτελέσματα από το Φθινόπωρο. 

Όπως εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μη τήρηση δικαστικών αποφάσεων που αφορούν την επικοινωνία μεταξύ παιδιών και γονέων, σε περιπτώσεις διαζυγίου. Επίσης, φαίνεται να είναι ένα ζήτημα που αφορά μεγάλο μέρος του κόσμου και όχι μόνο τους ίδιους τους γονείς αλλά ακόμη και τους παππούδες και τις γιαγιάδες.

Ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι συμφέρον του παιδιού είναι να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Τσιάρας

«Σε προηγούμενη συνομιλία μας, είχα αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, που κατά την περίοδο του κορωνοϊού κορυφώθηκε, με το ζήτημα της επικοινωνίας των παιδιών που είναι παιδιά χωρισμένων γονέων.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης έγινα κοινωνός ενός γενικότερου προβληματισμού και δραματικών περιστατικών που αφορούσε γονείς κυρίως πατεράδες, αλλά και ηλικιωμένων γιαγιάδων και παππούδων, που δεν μπορούσαν να δουν τα εγγόνια τους.

Δυστυχώς τα παιδιά, σε πολλές περιπτώσεις εργαλειοποιούνται στη διαμάχη που υπάρχει μεταξύ των γονέων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η γονική αποξένωση και πολλοί άνθρωποι να υποφέρουν ζώντας μακριά από τα παιδιά του και μην έχοντας τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους.

Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να συστήσουμε μια επιτροπή αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου. Έγινε στις αρχές Μαρτίου, όμως λόγω του κορωνοϊού η επιτροπή δεν πρόλαβε να εργαστεί με το ρυθμό που προβλέπονταν, προκειμένου να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα που αφορούν στη νομοθέτηση της αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου. Θέλω να πιστεύω στις αρχές του φθινοπώρου. Σε κάθε περίπτωση, ο γνώμονας με τον οποίο θα κινηθούμε, είναι το συμφέρον του παιδιού.

Δεν θέλουμε να μπούμε στη διαμάχη των γονέων. Εμείς, θέλουμε να νομοθετήσουμε γνωρίζοντας όλα τα προβλήματα, με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι η μη τήρηση των δικαστικών αποφάσεων. Και δυστυχώς, εκεί δημιουργείται η εστία του πολλαπλασιασμού όλων των προβλημάτων. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για την καλύτερη δυνατή νομοθέτηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo