• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Όγδοοι Διακλαδικοί αγώνες Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων-Ειδικών Δυνάμεων (εικόνες)

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 27-06-2020 22:16 Τελευταία ενημέρωση: 27-06-2020 22:17
Όγδοοι Διακλαδικοί αγώνες Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων-Ειδικών Δυνάμεων (εικόνες)
Για πρώτη φορά υπήρχαν αθλητές και ομάδες και από Μονάδες που πρόκειται να υπαχθούν στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου

Τους τελικούς των αγωνισμάτων των 8 ων Διακλαδικών Αγώνων Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων – Ειδικών Δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκαν στο Στρατόπεδο «Υποστρατήγου Ανδρέα Καλλίνσκη» στο Μεγάλο Πεύκο Αττικής, παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος απένειμε τα μετάλλιά τους στους νικητές στρατιωτικούς-αθλητές.

Οι προαναφερθέντες αγώνες θεσμοθετήθηκαν το 2015 με βασικό στόχο την ανάπτυξη στο προσωπικό των Ειδικών Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ενός διακλαδικού πνεύματος ενεργείας και νοοτροπίας, όπως επίσης και την ενδυνάμωση του αισθήματος του ότι ανήκει σε μια και «ενιαία ομάδα Ειδικοδυναμιτών», ανεξαρτήτως από τον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων από τον οποίο προέρχεται ο καθένας τους.

Οι 8 οι Διακλαδικοί Αγώνες Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων – Ειδικών Δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν το διήμερο Τετάρτης 24 και Πέμπτης 25 Ιουνίου 2020 και στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν 93 διαγωνιζόμενοι σε ομάδες από την Ι Μεραρχία (32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών - 13 η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων), τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), τη Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ ΜΑΚ), το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) και την 31 Μονάδα Ερεύνης – Διασώσεως (31 ΜΕΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος οι συμμετέχοντες στους αγώνες και διαγωνιζόμενοι, εκτός από το βασικό αγώνισμα του «στρατιωτικού τριάθλου» (κολύμβηση, αγώνας δρόμου και βολή υπό πίεση), το οποίο αναδείχθηκε σε πολυαγώνισμα, αφού εμπλουτίσθηκε και με άλλα στρατιωτικά αντικείμενα, όπως ρίψη χειροβομβίδος, έλξεις, ρίψη μαχαιριού, στίβος εμποδίων, Α΄ Βοήθειες Μάχης), διαγωνίσθηκαν και σε τέσσερα νέα αγωνίσματα τα οποία εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά, ήτοι στον προσανατολισμό και την τήρηση της κατευθύνσεως, στην ελεύθερη πτώση, στην υποβρύχια πορεία και στην κωπηλασία.

Συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ, στους αγώνες κατέλαβαν πρώτες, δεύτερες και τρίτες θέσεις όλες οι μονάδες που συμμετείχαν, ενώ πολυνίκης Μονάδα αναδείχθηκε η Ζ΄ΜΑΚ.

Επίσης για πρώτη φορά, υπήρχαν αθλητές και ομάδες και από Μονάδες που πρόκειται να υπαχθούν στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, η συγκρότηση της οποίας αναμένεται σύντομα στο πλαίσιο της προσφάτου λήψεως της σχετικής αποφάσεως για την αναδιοργάνωση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων – Ειδικών Δυνάμεων.

Ο Στρατηγός Φλώρος στο χαιρετισμό του προς τους συμμετέχοντες – συμφώνως πάντα με το ΓΕΕΘΑ – επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν εισέλθει οριστικά και αμετάκλητα σε νέα εποχή, όπου η ισχυρή διυπηρεσιακή σχέση και η διακλαδικότητα είναι το όραμα και ο στόχος όλων. Τόνισε δε, ότι δεν χωρούν καθυστερήσεις παρά μόνο ταχείες ενέργειες και υπαγωγή υπό κοινή διοίκηση, με σκοπό την επιτυχή αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων ασφαλείας. Τέλος κάλεσε τους παρευρισκομένους και το υπό αυτούς προσωπικό να συνεχίσουν τις αξιέπαινες προσπάθειες τους για την αναβάθμιση των εθνικών δυνατοτήτων διεξαγωγής όλων των μορφών των Ειδικών Επιχειρήσεων, εκφράζοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του στις ικανότητες τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo