Αποκλειστικό L&O: Ο ψευτογιατρός του θανάτου άρπαξε πάνω από 200.000 ευρώ από ασθενείς

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 27-06-2020 13:26 Τελευταία ενημέρωση: 27-06-2020 13:31
Αποκλειστικό L&O: Ο ψευτογιατρός του θανάτου άρπαξε πάνω από 200.000 ευρώ από ασθενείς
Έρευνα και για τέταρτο θάνατο ηλικιωμένου στον Βόλο - Καταγγελίες θυμάτων και στο Κιάτο - Καταγγελίες θυμάτων και στο Κιάτο

Έρευνα και για τέταρτο θάνατο ηλικιωμένου στον Βόλο

Από την ημέρα που δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και η φωτογραφία του 47χρονου Νικόλαου Κοντοστάθη, δεκάδες πολίτες τον αναγνώρισαν ως τον άνθρωπο που εκμεταλλεύτηκε τον πόνο τους για να τους πουλήσει ψεύτικες ελπίδες και να τους εξαπατήσει παρουσιάζοντας τον εαυτό του σαν γιατρό - ερευνητή με έδρα την Ελβετία. Σύμφωνα με πληροφορίες του lawandorder.gr μέχρι στιγμής έχουν τηλεφωνήσει στην ασφάλεια 52 πολίτες από τους οποίους, μαζί με τα 45 ταυτοποιημένα θύματα του, άρπαξε πάνω από 200.000 ευρώ. Ο ψευτογιατρός του θανάτου είχε παγιδέψει εκτός από καρκινοπαθείς και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας. Σε μία μόνο περίπτωση στη Ρόδο "έφαγε" από 47χρονο 98.000 ευρώ λέγοντας του ότι με τα "θαυματουργά" μαντζούνια που του έδινε θα τον κάνει καλά.

Καταγγελίες θυμάτων και στο Κιάτο

Από τις νέες καταγγελίες που έχουν μπει στο "μικροσκόπιο" της αστυνομίας, οι 35 θεωρούνται οι πιο σοβαρές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκάλεσε και τέταρτο θάνατο. Ο ψευτογιατρός είχε πλησιάσει ηλικιωμένο καρκινοπαθή από τον Βόλο. Σύμφωνα με την καταγγελία, του πήρε χρήματα για να του δώσει το δικό του "θεραπευτικό σκεύασμα" και μετά από λίγο καιρό έχασε τη ζωή του.
Οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα προσεκτικά αυτή την καταγγελία για να διαπιστώσουν εάν ο ασθενής είχε σταματήσει τη χημειοθεραπεία με υπόδειξη του 47χρονου απατεώνα.
Οι αστυνομικοί καλούν καθημερινά στην ασφάλεια για κατάθεση τους πολίτες που έχουν αναγνωρίσει τον ψευτογιατρό. Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί η δράση του σε Αττική, Βόλο, Λάρισα και Λαμία. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως του lawandorder.gr υπάρχουν 4 καταγγελίες από το Κιάτο για τον "μαϊμού" γιατρό, οι οποίες την ερχόμενη εβδομάδα θα ερευνηθούν από την αστυνομία. Άλλωστε ο 47χρονος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο διπλανό Ξυλόκαστρο, όπου μετά από χρόνια επέστρεψε στον τόπο του παριστάνοντας τον πιλότο της πολεμικής αεροπορίας.

Τα "θαυματουργά" μαντζούνια

Ο Νικόλαος Κοντοστάθης εμφανιζόταν ως λάτρης των φυσικών μεθόδων, έτσι σε χειρόγραφα σημειώματα,που βρήκε η ασφάλεια συνιστούσε ως «θαυματουργές» ουσίες και τροφές, τον ζεόλιθο, το ριγανέλαιο, το μύρτιλο, το «μαύρο κύμινο», το αντιοξειδωτικό «μαύρο γκότσι μπέρι», το «Ιπποφαές μαζι Σπυρουλίνα».Ο προφυλακισμένος ψευτογιατρός έλεγε στους ασθενείς ότι αυτές οι ουσίες θα περιορίσουν σοβαρές νόσους, με τα θύματά του να εγκαταλείπουν, τις θεραπείες τους για να ακολουθήσουν τις μοιραίες συμβουλές του. Μάλιστα υποχρέωνε τους ασθενείς να παίρνουν χάπι γαϊδουράγκαθου, άφθονα καρότα, φάβα και κατσικίσιο γάλα, για να γίνουν καλά από τον καρκίνο. Εντοπίστηκε ακόμη σκεύασμα το οποίο υποτίθεται ότι ήταν δημιούργημα Αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο που συνιστούσε ο «φυσικός» ψευτογιατρός κι αποτελούσε ευρεσιτεχνία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo