Τι έκπληξη έκαναν οι νέοι ανθυπολοχαγοί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 26-06-2020 17:35 Τελευταία ενημέρωση: 26-06-2020 18:18
Τι έκπληξη έκαναν οι νέοι ανθυπολοχαγοί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η Κ. Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα αρχηγός κράτους, που παρέστη στην αποφοίτηση της Τάξης 2020 της Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Μία – εκτός πρωτοκόλλου – έκπληξη περίμενε την πρώτη γυναίκα αρχηγό κράτους,  που επέδωσε τα ξίφη τους στους νέους ανθυπολοχαγούς της Τάξεως 2020 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λίγο πριν ολοκληρωθεί η σημερινή τελετή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αρχηγός της Τάξεως του 2020 της ΣΣΕ, που φέρει την τιμητική ονομασία «Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Δαβάκης» Ανθυπολοχαγός (Πυροβολικού) Χρήστος Αμπλιανίτης, συνοδευόμενος από την πρώτη σε σειρά αρχαιότητος γυναίκα συνάδελφό του (και συμμαθήτριά του) την Ανθυπολοχαγό (Μηχανικού) Ειρήνη Κωστοπούλου, που είναι έβδομη στη γενική σειρά αρχαιότητος, πρόσφεραν εκ μέρους όλης της Τάξεως στην κυρία Πρόεδρο μία σύνθεση που περιελάμβανε τις επωμίδες των τεσσάρων ετών των Ευελπίδων, το ξιφίδιο του Ευέλπιδος, και τις παλαιές δερμάτινες φυσιγγιοθήκες.

Όπως εξήγησε ο Αρχηγός, το συμβολικό αυτό δώρο αποδίδεται από τους νέους ανθυπολοχαγούς προς την πρώτη γυναίκα αρχηγό κράτους που επιδίδει τα ξίφη, σε νέους ανθυπολοχαγούς και μαζί με την πρώτη σε σειρά αρχαιότητος γυναίκα συμμαθήτριά του το επιδίδουν σε αυτήν και στο πρόσωπό της τιμούν όλες τις γυναίκες συναδέλφους τους στο Στρατό Ξηράς για την προσφορά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 191 Έλληνες νέους ανθυπολοχαγούς, οι οποίοι ορκίστηκαν σήμερα, οι 25 είναι γυναίκες, από τις οποίες 20 των Όπλων και 5 των Σωμάτων!

Συγχαρητήρια, καλή σταδιοδρομία και καλότυχοι να είναι πάντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo