23.4 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Στον Άρειο Πάγο Γεροβασίλη – Κουβέλης για την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά- Μιωνή: «Είναι παράνομο αποδεικτικό μέσο»


    Να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση την ηχογραφημένη συνομιλία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ζήτησαν σήμερα με αναφορά τους στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο υπεύθυνος για θέματα δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Φώτης Κουνέλης. Τα δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν δε λόγο για παράνομο αποδεικτικό μέσο.
    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν η καταγραφή της επίμαχης συνομιλίας έγινε η εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή, κάτι που απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία. Ακόμη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι για συγκεκριμένους νομικούς λόγους η επίμαχη συνομιλία δεν μπορεί να υπαχθεί στην εξαίρεση που ορίζει ο νόμος.
    Η κ. Γεροβασίλη και ο κ. Κουβέλης σε δηλώσεις τους κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο ζήτησαν να κινηθεί η δικαιοσύνη ώστε να μην γίνει, όπως αναφέρθηκε, η χώρα μια χώρα κασέτας και μια χώρα παρακρατικών συμπεριφορών που θα θεωρούνται φυσιολογικές.
    Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στο θέμα του συμβιβασμού Novartis-ΗΠΑ ύψους 347 εκ δολαρίων τονίζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει αντίστοιχη αποζημίωση. Από την πλευρά της η κυρία Γεροβασίλη χαρακτήρισε κόλαφο την απόφαση συμβιβασμού.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ