«Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή» - Τηλεδιάσκεψη της ΝΔ

Newsroom L&O 25-06-2020 17:44
«Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή» - Τηλεδιάσκεψη της ΝΔ
Το κεντρικό μήνυμα ήταν ότι δεν είναι το φύλο που καθορίζει την επιτυχία αλλά οι ικανότητες και η αξιοσύνη

«Οι γυναίκες πρωταγωνιστούν στη σύγχρονη Κεντροδεξιά, γιατί δεν είναι το φύλο που καθορίζει την επιτυχία αλλά οι ικανότητες και η αξιοσύνη». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία και το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ με θέμα τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές για την περαιτέρω ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική ζωή.

   Στη συζήτηση συμμετείχαν περισσότερες από 80 γυναίκες στελέχη της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Τις βασικές εισηγήσεις έκαναν η Μαρία Συρεγγέλλα, γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Women), η Βιργκινίγια Λάνγκμπακ, πρώην διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) και η Ανιέσκα Πομάσκα, μέλος του Κοινοβουλίου της Πολωνίας και αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Women). Την εκδήλωση συντόνισε η Βίκυ Συροπούλου, γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής της ΝΔ και προλόγισαν εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο Γιώργος Στεργίου, γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και εκ μέρους του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ, ο διευθυντής της αντιπροσωπείας του σε Ελλάδα και Κύπρο Χένρι Μπόνετ.

Τονίστηκε η καθοριστική επιρροή ενεργειών με υψηλό συμβολισμό, όπως η πρόταση από τον πρωθυπουργό και εκλογή από το Κοινοβούλιο στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας μιας καταξιωμένης γυναίκας, της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην αλλαγή κοινωνικών στερεοτύπων.

Παράλληλα, αναγνωρίστηκε από τους συμμετέχοντες ότι το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο για την ισότιμη συμμετοχή των φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων ευθυγραμμίζεται με τα αντίστοιχα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι σημαντικό εμπόδιο αποτελούν ακόμη και σήμερα προκαταλήψεις εις βάρος των γυναικών, με αποτέλεσμα να απαιτείται επίμονη και συστηματική προσπάθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να αποτελέσουν παρελθόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo