Σε νέο «βρώμικο ’89» ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ειρήνη Γεωργίου 25-06-2020 14:34 Τελευταία ενημέρωση: 25-06-2020 15:22
Σε νέο «βρώμικο ’89» ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ
Σε τι αποσκοπούσε το non paper του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Κυβέρνηση Παρακράτους» και ποιο το περιεχόμενό του
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στρατηγική με την οποία το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να αμυνθεί των πρόσφατων αποκαλύψεων περί παρακράτους, παρακολουθήσεων, ΕΥΠ, και κυρίως των ηχογραφήσεων των διαλόγων Παππά με Μιωνή.
 
Η αλήθεια είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται εν μέσω πολιτικής τρικυμίας, και δεν μπορεί να αφήσει μόνο του τον πρώην υπουργό και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα να εκτίθεται συνεχώς σε ατυχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις, κατά τις οποίες φάσκει και αντιφάσκει, με αποτέλεσμα το κόμμα να μένει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο.
 
Για τον λόγο αυτό, φοβούμενοι μια μακρά περίοδο φθοράς του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα μέσω του Νίκου Παππά, η Κουμουνδούρου προωθεί επικοινωνιακά την ταύτιση με την περίοδο του ’89, ελπίζοντας να καταδείξει ότι ο πρόεδρος είναι πολιτικά διωκόμενος, περίπου σαν τον Ανδρέα.
 
Το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ προώθησε το απόγευμα της Τετάρτης ένα non paper με τίτλο «Κυβέρνηση Παρακράτους».
 
Με το σημείωμα αυτό επιχειρείται αφενός η πλήρης ταύτιση με την την περίοδο του ’89, αφετέρου ο Αλέξης Τσίπρας να εμφανιστεί ως θύμα και πολιτικά διωκόμενος, σαν άλλος Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος είναι στο στόχαστρο κατά σύμπτωση ενός Μητσοτάκη.
 
Θεωρούν ότι η καλύτερη θωράκιση είναι η θυματοποίηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να αναβαπτισθεί μέσα από ένα δικαστικό φιάσκο, ενώ ελπίζουν η κυβέρνηση να κάνει πράξη την πρόταση ΚΙΝΑΛ για παραπομπή του Αλέξη Τσίπρα.
 
Μόνο που σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, το Μαξίμου επιμένει ότι η αντιμετώπιση του κ. Τσίπρα θα είναι πολιτική. Κανένα Ειδικό Δικαστήριο δεν είναι στα σχέδια και τους προγραμματισμούς τους. Ακόμα και για τον Νίκο Παππά το σενάριο μιας Εξεταστικής για τον ρόλο που διαδραμάτισε φαντάζει μακρινό.
 
Στη μόνη τακτική στην οποία επιμένουν στο Μαξίμου είναι το στενό μαρκάρισμα του Αλέξη Τσίπρα, ώστε είτε να διαγράψει τον κ. Παππά, είτε να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους μετά τις αποκαλύψεις, που παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα και παρακράτος επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
 
Εξάλλου οι ηχογραφήσεις, -οι οποίες ελέγχονται ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση-, αφήνουν να διαφανεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου λειτουργούσε σαν «μαγαζί» με παραμάγαζα, εμφανίζουν τον κ. Παππά αποφασισμένο να παρέμβει στην Εισαγγελέα κυρία Τουλουπάκη και μαρτυρούν στοχοποίηση της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, οπότε δεν αφήνουν ούτε στον Τσίπρα ούτε στο κόμμα του πολλά περιθώρια.
 
Το μαρτύριο της σταγόνας θα συνεχίζεται με αποκαλύψεις και άλλων στοιχείων από τον κ. Μιωνή και με ψιθύρους στα πέριξ της Βουλής ότι δεν αποκλείεται οι περισσότερες συναντήσεις του με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παπαγγελόπουλο να είναι καταγεγραμμένες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo