Αρπαγή 10χρονης – Τα σενάρια περί «ενδιαφερόμενου» επιχειρηματία και πορνογραφικού κυκλώματος

Newsroom L&O 25-06-2020 10:45 Τελευταία ενημέρωση: 25-06-2020 10:49
Αρπαγή 10χρονης – Τα σενάρια περί «ενδιαφερόμενου» επιχειρηματία και πορνογραφικού κυκλώματος
Τι λένε οι δικηγόροι των δυο πλευρών, ενώ τα παιδιά της οικογένειας ζουν το δικό τους Γολγοθά εκτός σπιτιού

Καθώς το Πανελλήνιο παρακολουθεί συγκλονισμένο τις εξελίξεις στην υπόθεση της αρπαγής της 10χρονης από το σχολείο της στην Τούμπα για την οποία έχει ήδη προφυλακιστεί 33χρονη γυναίκα, γνωστή ως «κοκκινομάλλα», τα παιδιά της οικογένειας ζουν το δικό τους Γολγοθά με τις αρμόδιες υπηρεσίες να προσπαθούν στην κατεύθυνση μιας όσο το δυνατόν ομαλότερης μετάβασης στην «κανονικότητα».

Περιστασιακά σε προστατευόμενο περιβάλλον τα δυο αδέρφια

Τόσο η 10χρονη απαχθείσα όσο και το 6χρονο αδερφάκι της οδηγήθηκαν προσωρινά σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων και σε προστατευόμενο χώρο εκτός σπιτιού, μέχρι να ολοκληρωθεί η εν εξελίξει έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για το οικογενειακό της περιβάλλον της.

Για τον δικηγόρο της οικογένειας της ανήλικης, Αλέξη Κούγια, η απόφαση αυτή για τη μεταφορά της 10χρονης σε δομή πάρθηκε κατ' εξαίρεση όσων προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις, αντί να επιστρέψει στην οικογένειά της, επειδή το κορίτσι χρειάζεται ειδική προετοιμασία και δουλειά με παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο, προκειμένου να επιστρέψει ομαλά στο οικείο της περιβάλλον. 

Στην ερώτηση του OPEN αν η μεταφορά και του 6χρονου αδελφού της σε δομή μπορεί να σημαίνει κάτι για την οικογένεια, ο κ. Κούγιας είπε χαρακτηριστικά: «Η μία εκδοχή είναι αυτή. Πιθανότατα υπάρχει και μια άλλη εκδοχή. Επειδή η 10χρονη με τον αδελφούλη της είναι συνδεδεμένοι, για να γίνει μια φυσιολογική μετάβαση και να μην γίνει απότομα, δεν γνωρίζω πώς έχουν επιλέξει να επαναφέρουν το κορίτσι σε μια φυσιολογικότητα».

Ο κ. Κούγιας όμως σημείωσε πως εκείνο που προέχει είναι να μιλήσει η 10χρονη και πως όσον αφορά στην πιθανότητα εμπλοκής της οικογένειας στην αρπαγή, αυτή η εκδοχή εξετάστηκε και έχει αποκλειστεί.

Για τη διαμάχη περί αιτήματος εξωδικαστικού συμβιβασμού και το ενδιαφέρον επιχειρηματία

Ο κ. Κούγιας μίλησε ακόμη για επιχειρηματία, ο οποίος τον προσέγγισε για να προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, επισημαίνοντας ότι και ο συνήγορος της 33χρονης προφυλακισθείσας, κ. Νουλέζας επιβεβαίωσε την επικοινωνία. 

Βασίλης Νουλέζας: Δεν υπέβαλα ποτέ πρόταση για εξωδικαστικό συμβιβασμό - Θα παραιτηθώ από την υπόθεση, αν υπάρχει πίσω κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

«Δεν υπέβαλα ποτέ πρόταση για εξωδικαστικό συμβιβασμό» υποστηρίζει εκ νέου από την πλευρά ο συνήγορος της 33χρονης κατηγορούμενης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Νουλέζας είπε: «Το απόγευμα του Σαββάτου συνάντησα επιχειρηματία που ασχολείται με το ποδόσφαιρο», σε μια συνέυρεση που ο δικηγόρος χαρακτήρισε κοινωνική και άσχετη με την υπόθεση. Σε ό,τι αφορά το τηλεφώνημα που επικαλείται ο κ. Κούγιας, ο Νουλέζας υποστηρίζει πως έγινε αυτοβούλως απ' την πλευρά του επιχειρηματία και με δική του απόφαση επικοινώνησε με τον κ. Κούγια, τον οποίο φέρεται να γνωρίζει από το χώρο του ποδοσφαίρου. 

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί, αν αποδειχθεί πως υπάρχει πίσω από την 33χρονη και την υπόθεση με την απαγωγή της Μαρκέλλας κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας εξέφρασε επιπλέον ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης.

Ο κ. Βασίλης Νουλέζας, μιλώντας πάντα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ανέφερε χαρακτηριστικά πως αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε θα παραιτηθεί από την υπόθεση.

«Οσον αφορά το κινητό και τον σκληρό δίσκο από το λάπτοπ που κατέστρεψε (σς η 33χρονη), το έκανε για να αποτρέψει την σύλληψή της και να πάει στην Θεσσαλονίκη και να παραδοθεί, αλλά και γιατί ήθελε να προστατέψει ανθρώπους με τους οποίους είχε συνευρεθεί ερωτικά και δεν ήθελε να τους εκθέσει, αλλά και ιδιωτικές φωτογραφίες της. Οχι γιατί θέλει να συγκαλύψει κάποιους. Αν αποδειχθεί ότι πίσω από την κατηγορούμενη κρύβεται κύκλωμα πορνογραφίας ανηλίκων ή οτιδήποτε άλλο και έχουμε να κάνουμε με μία βαρύτερη περίπτωση θα παραιτηθώ της υπερασπίσεως», είπε χαρακτηριστικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo