19.2 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Χτύπημα σε «καρτέλ» ναρκωτικών – Εξαρθρώθηκε σπείρα – 14 συλλήψεις


    Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, του Ιλίου, της Πετρούπολης, της Ν. Ιωνίας και των Τρικάλων Θεσσαλίας.
    Ύστερα από οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν 14 συλλήψεις την περασμένη Παρασκευή, 19 Ιουνίου, σε Αθήνα, Ίλιον, Πετρούπολη και Ν. Ιωνία. Πρόκειται για οχτώ ημεδαπούς και έξι αλλοδαπούς. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία επιπλέον μέλη της σπείρας. Συνελήφθησαν επίσης τρεις ημεδαποί για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
    Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών μετά από διερεύνηση πληροφοριών, αναφορικά με την δράση εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούντο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης, ταυτοποίησε τα μέλη του κυκλώματος, πιστοποίησε την εγκληματική τους δράση και εντόπισε τους χώρους αποθήκευσης των ναρκωτικών (καβάτζες).
    Αποκαλύφθηκε επίσης και ο ρόλος εκάστου των μελών του κυκλώματος, ως προς τον συντονισμό, την ανεύρεση, την αποθήκευση, την νόθευση και τη διακίνηση των ποσοτήτων των ναρκωτικών.
    Από τη μεθοδολογία δράσης της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, την ιεραρχική της δομή και τους ρόλους, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τα διάφορα στάδια διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, τη συνεχή αλλαγή χώρων αποθήκευσης, ειδικά τη χρήση διαμορφωμένων κρυπτών σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα, την αγορά και χρήση μοτοσικλετών υψηλών επιδόσεων, τη χρήση κωδικών ονομασιών κατά τις επικοινωνίας τους και τη διακίνηση με το προκάλυμμα της εργασίας (διανομείς σε κατάστημα take – away), προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, που τους εξασφάλιζε διαρκή δράση και αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων, υπολογιζόμενων σε τουλάχιστον -180.000- ευρώ.
    Από τις 14 ενεργηθείσες έρευνες σε οικίες και χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών (καβάτζες), καθώς και σε οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
    Κοκαΐνη βάρους -1- κιλού και -277,2- γραμμαρίων
    Κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK), βάρους -4- κιλών και -174,9- γραμμαρίων
    Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -58,3- γραμμαρίων
    Οκτώ Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
    Πέντε Ι.Χ. δίκυκλες μοτοσικλέτες
    Τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
    Το χρηματικό ποσό των 36.310 ευρώ
    Ένα αεροβόλο πιστόλι
    Δύο μαχαίρια
    Μία ναυτική φωτοβολίδα
    21 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
    Ένα καταγραφικό με μια ηλεκτρονική συσκευή
    Μία νάιλον συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια
    Ένας τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης
    Πλήθος νάιλον συσκευασιών
    Διάφορα κλειδιά οικιών
    Μία αντιασφυξιογόνο μάσκα
    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ