19.2 C
Athens
15.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    «Όλες οι ανακριτικές πράξεις έγιναν κατ’ εντολή Αθανασίου», απαντά η Τουλουπάκη στον Μιωνή


    Κατ’ εντολή του τότε οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου διενεργήθηκαν έρευνες και σχηματίστηκαν δικογραφίες για τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
    Η εισαγγελική λειτουργός απαντά με το επιχείρημα αυτό σε όσα ανάφερε σήμερα ο ίδιος ο κ. Μιωνής περί ελέγχων που δέχθηκε και από την ίδια όταν αρνήθηκε να δεχθεί, όπως αναφέρει, τον «εκβιασμό» του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και «να πληρώσει τα δήθεν έξοδα» στον Ιωάννη Φιλιππάκη».
    Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει:
    «Με αφορμή τις πρόσφατες άκρως δυσφημιστικές δηλώσεις του κ. Μιωνή, ο οποίος με βάση μια ηχογραφημένη συνομιλία προβαίνει σε παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς θα ήθελα να επισημάνω τα έξης: Όλες οι ανακριτικές πράξεις στις οποίες αναφέρεται (κατάθεση Φαλτσιανί τον Μάρτιο του 2016, κατ’ οίκον έρευνα κ.λπ.) διενεργήθηκαν κατ’ εντολή και κατ’ εποπτεία του κ. Π. Αθανασίου ως προϊσταμένου της Οικονομικής Εισαγγελίας στην υπηρεσία του οποίου υπηρετούσαμε ως επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς από το Νοέμβριο του 2015 κατόπιν δικού του αιτήματος.
    Η δικογραφία την οποία αναφέρει ότι σχηματίσαμε εγώ και οι συνάδελφοί μου κ.κ Καλούδης και Ντζούρας δήθεν με δική μας πρωτοβουλία σχηματίστηκε και παραγγέλθηκε επίσης από τον κ. Αθανασίου, για τον οποίο για προφανείς λόγους δεν κάνει κανένα συνειρμό ο καταγγέλλων.
    Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετώπιζε τη χρεοκοπία προσπαθήσαμε αξιοποιώντας τα στοιχεία που αξιοποίησε όλη η υπόλοιπη Ευρώπη για την είσπραξη των διαφυγόντων φόρων να πράξουμε ότι επέβαλε το καθήκον και η συνείδησή μας.
    Παρακολουθούμε έκπληκτοι μια άνευ προηγούμενου προσπάθεια ποινικοποίησης νομίμων δικονομικών ενεργειών. Είμαστε ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν κατηγορήθηκαν δικαστικοί λειτουργοί γιατί έπραξαν στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Δε θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι. Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος!».
    Διαβάστε και:
    Κύκλοι της ΝΔ καταγγέλλουν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει παραδικαστικό σύστημα για να κάνει δουλειές»
    Παπαγγελόπουλος: «Ο Μιωνής προέβη σήμερα σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο»
    Ραγδαίες εξελίξεις στην Προανακριτική – Στον εισαγγελέα το ηχητικό-βόμβα του Μιωνή και η κατάθεση Παππά
    Πέτσας: Αν ισχύουν όσα υποστηρίζει ο Μιωνής, είμαστε μπροστά στην αποκάλυψη αδίστακτου παρακράτους


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ