Ισόβια στον Στεφανάκη για τη δολοφονία της Φαίης

Κατερίνα Μάνθου 22-06-2020 13:36 Τελευταία ενημέρωση: 22-06-2020 13:38
Ισόβια στον Στεφανάκη για τη δολοφονία της Φαίης
Τι αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας

Ανέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας την απόφαση που είχε ληφθεί σε δεύτερο βαθμό για τον Βαγγέλη Στεφανάκη,  καταδικασθέντα για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη. Το Εφετείο επέβαλλε στον Στεφανάκη ισόβια, αντί για 20 χρόνια κάθειρξης που του είχαν επιβληθεί, αφού δεν του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, όπως είχε κάνει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση οδηγήθηκε ξανά προς εκδίκαση ενώπιον Μικτού Ορκωτού Εφετείου μετά από αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος στην εφετειακή απόφαση και κατά το μέρος της εκείνο που αναγνώριζε ελαφρυντικό στον Στεφανάκη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν και τα ισόβια.

Η δίκη μάλιστα διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, καθώς ο δικηγόρος του Βαγγ. Στεφανάκη είχε έντονο διάλογο με την έδρα και με την εισαγγελέα που ζήτησε να μην αναγνωριστεί στον πελάτη του το ελαφρυντικό.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ πολύ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα

Εισαγγελέας: Έχει πει και χειρότερα, κυρία πρόεδρε

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Και η Τουλουπακη και ο Ρασπούτιν τα ίδια έλεγαν, ότι έχω πει και χειρότερα

Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε λίγο;

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν έχω φοβηθεί ούτε την Τουλουπάκη ούτε τον Ρασπούτιν την εποχή που ήταν παντοδύναμοι... Όχι τώρα που είναι για φυλακή...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo