Μάχη με τις φλόγες στο Μαρτίνο - Η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό (βίντεο & εικόνες)

Newsroom L&O 19-06-2020 19:40 Τελευταία ενημέρωση: 19-06-2020 20:29
Μάχη με τις φλόγες στο Μαρτίνο - Η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό (βίντεο & εικόνες)
Η Εθνική Οδός έχει κλείσει - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή του Μαρτίνου στη Φθιώτιδα, δεξιά και αριστερά από την εθνική οδό Λαμίας Αθηνών, παρά τις τεράστιες προσπάθειες από τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου παραμένει κλειστή και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι και οδηγούν τις φλόγες πολύ κοντά στο εθνικό δίκτυο. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν σε κάποια σημεία η φωτιά να έχει περάσει την εθνική οδό...

Ήδη στην περιοχή επιχειρούν 64 συνολικά πυροσβέστες με 17 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων, ενώ πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με υδροφόρες αλλά και μηχανήματα έργων που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Στερεάς και το δήμο Λοκρών .

«Είναι πολύ δύσκολα ακόμη καθώς οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί» σημειώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα Θανάσης Καρακάτζας που είναι στο μέτωπο της φωτιάς.

Σε ό,τι αφορά το εθνικό δίκτυο τα αυτοκίνητα εκτρέπονται από εναλλακτικές διαδρομές κυρίως μέσα από το Μαρτίνο για να αποφύγουν το κρίσιμο σημείο το οποίο είναι καλυμμένο με πολύ πυκνό καπνό .

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από τον κόμβο του Μαρτίνου έως τον κόμβο στην περιοχή του Κάστρου και οι οδηγοί κινούνται μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, 'Αγιος Ιωάννης, Κόκκινο για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό.

Πηγή φωτό και βίντεο: lamiareport.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo