ΠΟΕΣ: Στρατιωτικός καλείται για ναυαγοσώστης χωρίς να ξέρει κολύμπι

lawandorder.gr 19-06-2020 18:38
ΠΟΕΣ: Στρατιωτικός καλείται για ναυαγοσώστης χωρίς να ξέρει κολύμπι
Θα πληρώσει και τον εξοπλισμό από την τσέπη του

Στέλεχος της Μονάδας Φρουράς της Καστοριάς που δεν γνωρίζει κολύμβηση κλήθηκε να εκπαιδευτεί και να λάβει πιστοποίηση Ναυαγοσώστη, καταγγέλλει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣ φέρνει στην επιφάνεια καταγγελία του σωματείου-μέλους της από την Καστοριά, που κάνει λόγο για περιστατικό «χαρακτηριστικό παράδειγμα διαχείρισης προσωπικού και φωτογραφίζει μια κατάσταση που δεν τιμά κανέναν».

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τις Μονάδες της Φρουράς Καστοριάς να προτείνουν άτομα που επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να λάβουν πιστοποίηση Ναυαγοσώστη, προκειμένου να επανδρώσουν το ΚΑΑΥ Καλών Νερών. Στη συνέχεια επιλέχθηκε μέλος της Φρουράς, μετά από επιθυμία και του ίδιου.

Ωστόσο το στέλεχος αυτό μετατέθηκε σε περιοχή εκτός της Ζώνης Ευθύνης του Γ' ΣΣ, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να συμμετάσχει στην εν λόγω εκπαίδευση και εν τέλει η θέση να παραμείνει κενή.

Προκειμένου να πληρωθεί η θέση, η Μονάδα διατάχθηκε να προτείνει αντικαταστάτη κι έτσι κατέληξε να προτείνει στέλεχος που υπέβαλλε αναφορά γνωστοποιώντας ότι καταρχήν δεν επιθυμεί τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκπαίδευση, αλλά και επιπλέον ότι δεν γνωρίζει κολύμβηση.

Πάντως, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και την Πέμπτη ενημερώθηκε ότι επιλέχθηκε να παρακολουθήσει την εκπαίδευση. Επιπλέον θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να προμηθευτεί από το ελεύθερο εμπόριο με δικά του έξοδα τον εξοπλισμό που χρειάζεται (μαγιό, σκουφάκι, γυαλιά κ.α.).

Στις 22 Ιουνίου και 8:30 το πρωί θα πρέπει να παρουσιαστεί για να λάβει οδηγίες, τονίζει η Ένωση Στρατιωτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo