16.9 C
Athens
15.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Ο σύζυγος της Ράικου απαντά στην Τουλουπάκη: Είναι υπόθεση φούσκα, επιχειρείται η διαπόμπευσή μου


    Τη δική του απάντηση στην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία που τον αφορά, δίνει με δήλωσή του ο γιατρός Λάζαρος Καρνέσης, σύζυγος της τέως εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου.
    Σε δήλωση του ο κ. Καρνέσης αναφέρει: «Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση φούσκα που σκοπό έχει να πλήξει τη σύζυγό μου. Επιχειρείται η διαπόμπευση μου από μια εισαγγελέα με την οποία έχω προσωπική σφοδρή αντιδικία. Την έχω μηνύσει, της έχω κάνει αίτηση εξαίρεσης, αναφορά και αγωγή κακοδικίας. Απορώ πώς με ερευνά. Κάθε ενέργεια της είναι ανυπόστατη. Επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».
    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η κ. Τουλουπάκη διαβίβασε στην επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Novartis, δικογραφία η οποία φέρεται να περιλαμβάνει επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Καρνέση. Κατά πληροφορίες πρόκειται για πόρισμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) του ΕΟΠΥΥ, η οποία στο πλαίσιο ελέγχων διαπίστωσε ότι υπήρξε εκ μέρους του συγκεκριμένου γιατρού κατευθυνόμενη συνταγογράφηση προσδιορίζοντας το ύψος της εκτιμώμενης ζημίας για το δημόσιο σε περίπου 1,7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο πόρισμα οι ελεγκτές διαπιστώνουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός από τους 1.033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους 5 από αυτούς.
    Το πόρισμα στάλθηκε από την υπηρεσία στην εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία με τη σειρά της το έστειλε στην εισαγγελία διαφθοράς για να σχετιστεί με την υπόθεση Novartis.
    Να σημειωθεί, τέλος, ότι η κυρία Τουλουπάκη κράτησε σύμφωνα με πληροφορίες αντίγραφο του πορίσματος προκειμένου να προχωρήσει η ποινική προκαταρκτική εξέταση με ερευνώμενα αδικήματα ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ