19.4 C
Athens
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    «Βόμβα» Τουλουπάκη: Πόρισμα-«φωτιά» για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση από τον σύζυγο της Ράικου


    Δικογραφία η οποία φέρεται να περιλαμβάνει στοιχεία για τον γιατρό σύζυγο της Ελένης Ράικου, διαβίβασε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση Novartis, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
    Σκοπός είναι η συγκεκριμένη δικογραφία να συσχετιστεί με τον φάκελο της φαρμακοβιομηχανίας.
    Κατά πληροφορίες, πρόκειται για πόρισμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) του ΕΟΠΥΥ, η οποία στο πλαίσιο ελέγχων διαπίστωσε ότι υπήρξε εκ μέρους του συγκεκριμένου γιατρού κατευθυνόμενη συνταγογράφηση προσδιορίζοντας το ύψος της εκτιμώμενης ζημίας για το δημόσιο σε περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.
    Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο πόρισμα οι ελεγκτές διαπιστώνουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός από τους 1.033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους 5 από αυτούς.
    Το πόρισμα στάλθηκε από την υπηρεσία στην εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία με τη σειρά της το έστειλε στην εισαγγελία διαφθοράς για να σχετιστεί με την υπόθεση Novartis.
    Να σημειωθεί, τέλος, ότι η κυρία Τουλουπάκη κράτησε σύμφωνα με πληροφορίες αντίγραφο του πορίσματος προκειμένου να προχωρήσει η ποινική προκαταρκτική εξέταση με ερευνώμενα αδικήματα το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, την απάτη και την παθητική δωροδοκία.
    Διαβάστε και:
    Παπαγγελόπουλος: Η Ράικου «μακρύ χέρι» του Σαμαρά – Οργισμένη αντίδραση από την εισαγγελέα



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ