Έβρος: O αρχηγός ΓΕΕΘΑ βράβευσε υπαξιωματικούς για τις ενέργειές τους

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 14-06-2020 11:58 Τελευταία ενημέρωση: 14-06-2020 12:10
Έβρος: O αρχηγός ΓΕΕΘΑ βράβευσε υπαξιωματικούς για τις ενέργειές τους
Βράβευση υπαξιωματικών του Στρατού από τον Στρατηγό Κ.Φλώρο, οι οποίοι διακρίθηκαν στα πρόσφατα γεγονότα του Έβρου

Δύο μόνιμα στελέχη του Στρατού Ξηράς, Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) αμφότεροι, της δυνάμεως της XVI (16ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού (XVI M/K MΠ) «Διδυμότειχο», βράβευσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσία και του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση, για την εξαιρετική τους δράση στα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο, στη διάρκεια της πρώτης φάσεως του «υβριδικού πολέμου» που εξαπέλυσε η Τουρκία εναντίον της Ελλάδος τον περασμένο Μάρτιο.

Πρόκειται για τους ΕΜΘ Αρχιλοχία (ΠΖ) Τριαντάφυλλο Λοκαρίδη και τον ΕΜΘ Αρχιλοχία (ΤΘ) Χρήστο Πεχλιβανίδη, οι οποίοι (αντιγράφουμε από το σχετικό έγγραφο) «ως επικεφαλής της Διμοιρίας Κατασκευών της XVI M/K MΠ, προέβησαν με το υπόλοιπο προσωπικό της στην κατασκευή και τοποθέτηση κωλυμάτων στην περιοχή του Επιτηρητικού Φυλακίου 1 (ΕΦ 1), καθώς και στην άμεση αποκατάσταση του συνόλου των φθορών που προκλήθηκαν κατά μήκος του αποτρεπτικού εμποδίου στο Προγεφύρωμα Κάραγατς του Νομού Έβρου, το χρονικό διάστημα από 28 Φεβρουαρίου έως 28 Μαρτίου 2020.

Με τον τρόπο αυτό συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην απαγόρευση της μαζικής παράνομης εισόδου πλήθους ατόμων και στη διασφάλιση των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εργαζόμενοι κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες υπό τη ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων και λίθων και με σημαντικό κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα».
Αξίζει (και πρέπει) να σημειωθεί ότι στους βραβευθέντες υπαξιωματικούς, όπως και στο υπόλοιπο προσωπικό της Διμοιρίας Κατασκευών της XVI M/K MΠ, έχει ήδη απονεμηθεί Ηθική Αμοιβή και από τον Αρχηγό ΓΕΣ για το έργο το οποίο προσέφεραν και την επιτυχή συνεισφορά τους στην επιτυχή αντιμετώπιση της τότε κρίσιμης καταστάσεως.

Συγχαρητήρια και από εμάς και προς τις δύο πλευρές. Προς τα δύο στελέχη για την επιτυχή και με αυτοθυσία εκτέλεση του καθήκοντος, αλλά και προς τις ηγεσίες ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ γιατί – επιτέλους – οι Ηθικές Αμοιβές απονέμονται συντομότατα και «επί του πεδίου» και όχι μετά την παρέλευση ετών (και αν). Τα τελευταία χρόνια αυτή η πρακτική – ευτυχώς – έχει αλλάξει και έτσι οι (όποιες) Ηθικές Αμοιβές αποκτούν και το νόημα που πραγματικώς έχουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo