22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Οι ύποπτες κινήσεις έξω από το σπίτι της Ιωάννας από τον Ιανουάριο και η γυναίκα-μυστήριο που έψαχνε βιτριόλι σε φυτώριο!


    Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα. Μια επίθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και για την οποία κατηγορείται ήδη σε βαθμό κακουργήματος μια 35χρονη γυναίκα που πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη. Η κατηγορουμένη μέχρι στιγμής συνεχίζει να αρνείται κάθε εμπλοκή της στην επίθεση, πλην όμως σημαντικά στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία την «καίνε». Πρόκειται μεταξύ άλλων για την περούκα και τα ρούχα που βρέθηκαν στην κατοχή της 35χρονης και τα οποία φορούσε, σύμφωνα με την ταυτοποίηση που έχουν κάνει οι αστυνομικές αρχές, και η δράστης της επίθεσης εις βάρος της Ιωάννας.
    Την ίδια ώρα, στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται δυο σημαντικές καταθέσεις. Η πρώτη προέρχεται από μια γυναίκα, η οποία εμφανίστηκε αυτοβούλως στις αρχές και κατέθεσε ότι δυο ημέρες πριν την επίθεση στην Ιωάννα, δηλαδή στις 18 Μαΐου, είχε δει και είχε ακούσει μια γυναίκα να ζητεί να αγοράσει βιτριόλι από υπάλληλο φυτωρίου – ανθοπωλείου, στην περιοχή της Καλλιθέας.
    Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με την κατάθεση, είχε ύψους πάνω από 1,56 και ήταν ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών. Ήταν αδύνατη, με ανοιχτό χρώμα μαλλιών, ντυμένη «με καθημερινά ρούχα και φορούσε παντελόνι». Η μάρτυρας καταθέτει ακόμη πως του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι η γυναίκα αυτή ήθελε να αγοράσει βιτριόλι. Ωστόσο, όπως αναφέρει δεν γνωρίζει αν τελικά το πρόσωπο αυτό κατάφερε να προμηθευτεί εκείνη την ημέρα το καυστικό υγρό!
    Η δεύτερη κατάθεση προέρχεται από ένα 50χρονο άνδρα, γείτονα της Ιωάννας, στην περιοχή του Μοσχάτου. Ο εν λόγω μάρτυρας περιγράφει στην κατάθεσή του τις περίεργες, αν μη τι άλλο, κινήσεις από τον περασμένο Ιανουάριο ακόμη, μιας γυναίκας στο δρόμο κάτω από την πολυκατοικία που διαμένει ο ίδιος και δίπλα στην πολυκατοικία που βρίσκεται το διαμέρισμα του θύματος.
    Συγκεκριμένα ο μάρτυρας καταθέτει: «…Στις 22/1/2020 ο γιος μου οποίος επέστρεφε από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών μου είπε τρομαγμένος ότι μπροστά από την πολυκατοικία, επί της οδού Θερμοπυλών, κρύβονταν ένα άτομο το οποίο φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο και το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με κασκόλ. Επίσης μου είπε ότι το ίδιο άτομο, βρίσκονταν στο ίδιο σημείο και την 19:45 της ίδιας ημέρας την ώρα που έφευγε από την πολυκατοικία για να πάει στο φροντιστήριο. Αμέσως βγήκα στο μπαλκόνι και είδα αυτό το άτομο να έχει περάσει μέσα από την πρασιά της εισόδου της πολυκατοικίας, κρατώντας αναμμένο φακό στο χέρι και το ρώτησα αυστηρά «ψάχνετε κάτι;» Τότε έφυγε με βήμα ταχύ…. ».
    Δυο ημέρας αργότερα η ύποπτη γυναίκα έκανε και πάλι την εμφάνισή της, σύμφωνα με το μάρτυρα, ο οποίος αναφέρει σχετικά: «Μετά από δυο ημέρες στις 24/1 πάλι ήρθε ο γιος μου από το φροντιστήριο και μου είπε ότι ήταν κάτω το ίδιο άτομο. Μέχρι να βγω στο μπαλκόνι το άτομο είχε εξαφανιστεί. Την επόμενη Δευτέρα 27/1 περί ώρα 20:30 ενώ βρισκόμουν εντός της οικίας μου με κάλεσε η σύζυγος μου και μου είπε ότι είδε από το μπαλκόνι μας, το ίδιο άτομο να περπατάει επί της οδού Πλάτωνος… κρατώντας στο χέρι μια πλαστική σακούλα, η οποία έμοιαζε σαν νοσοκομειακός ορός». Όπως λέει ο μάρτυρας σε αυτή τη διαδρομή βρίσκεται και το σπίτι της Ιωάννας.
    Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο 50χρονος άνδρας αναφέρεται και σε νέα παρουσία της περίεργης γυναίκας, στις αρχές Φεβρουαρίου. Λέει επί λέξει στην κατάθεσή του: «Ενώ εισερχόμουν στην πολυκατοικία μου συνάντησα στο διάδρομο του δευτέρου ορόφου τη σύζυγο μου και τη γειτόνισσα (…), οι οποίες ήταν αναστατωμένες και μου είπαν ότι πριν λίγη ώρα είχαν δει από τα μπαλκόνια την ίδια γυναίκα να βρίσκεται στο δρόμο μπροστά από την πολυκατοικία και έπειτα από κάποια λεπτά αποχώρησε. Μπήκαμε στα διαμερίσματά μας και μετά από περίπου από 45 λεπτά βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ξανά την ίδια γυναίκα από κάτω. Βγήκα από το διαμέρισμα και χτύπησα στο διαμέρισμα της (…) και την ενημέρωσα. Κατεβήκαμε μαζί και βγήκαμε από τη πολυκατοικία. Στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Θερμοπυλών η γυναίκα αυτή κινήθηκε προς το μέρος της. Μας έκανε την αδιάφορη και κινήθηκε επί της Πλάτωνος με κατεύθυνση προς την οδό Μεταμορφώσεως. Μόλις έφτασα στη γωνία της φώναξα «να σας ρωτήσω κάτι;». Μόλις άκουσε τη φωνή μου πέρασε από την απέναντι πλευρά της οδού Πλάτωνος και μπήκε στην οδό Ιωαννίνων. Συνεχίσαμε να την ακολουθούμε και ταυτόχρονα της φώναζα: «Πες μου τι κάνεις κάτω από το σπίτι μου κάθε μέρα; Θέλεις κάτι;». Αυτή γύρισε και από απόσταση μου είπε: «Δε θα σας δώσω και αναφορά». Άρχισα να της φωνάζω και να της λέω να μην τολμήσει να ξανάρθει κάτω από το σπίτι μου και τότε αυτή μου είπε αυστηρά «θα πηγαίνω όπου θέλω. Δημόσιος είναι ο χώρος».
    Σύμφωνα με τον μάρτυρα η μυστηριώδης γυναίκα που κινούνταν κάτω από την πολυκατοικία του και την διπλανή πολυκατοικία όπου διαμένει η Ιωάννα φορούσε σκούρου χρώματος ρούχα. Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας περιγράφει ως εξής την ύποπτη γυναίκα: «Φορούσε παλτό, σκούφο, κασκόλ γύρω από το πρόσωπο της και φαίνονταν μόνο τα μάτια και κάποιες μπούκλες πετάγονταν στο μέτωπό της κάτω από το σκουφί. Ήταν ύψος 1,65 με 1,70 ούτε αδύνατη, ούτε ευτραφείς, τα μαλλιά της ήταν σκούρου χρώματος, τα μάτια της ήταν σκούρα στρογγυλά και προεξείχαν αρκετά από το πρόσωπο της …Από τη σωματοδομή, το περπάτημα και την ηλικία της θεωρώ είναι ηλικίας μικρότερης των 45 ετών. Πιθανόν να ήταν 35 – 45. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παραπάνω περιστατικού η εν λόγω έκανε συνέχεια το σταυρό της με νευρικό τρόπο. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδαμε …Έπειτα ξεκίνησαν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊου και δεν κυκλοφορούσε κανείς».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ