19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    ΣτΕ: «Φρένο» στα έργα επέκτασης του επιβατικού λιμένα κρουαζιέρας στην Πειραϊκή


    Δεκτό έκανε ο πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το αίτημα που είχαν καταθέσει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και 95 ακόμη πολίτες, ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που θα αναστέλλει προσωρινά τα έργα επέκτασης του επιβατικού λιμένα προβλητών κρουαζιέρας στην Πειραϊκή.
    Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ Παναγιώτης Ευστρατίου, τα έργα «πάγωσαν» προσωρινά και συγκεκριμένα μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που επίσης έχουν καταθέσει οι προσφεύγοντες. Παράλληλα, έχει κατατεθεί και αίτηση ακύρωσης η οποία προσδιορίστηκε να συζητηθεί την 7η Οκτωβρίου 2010, στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ.
    Συγκεκριμένα, οι προσφεύγοντες με την αίτησή τους ζητούν να ακυρωθεί η από 28.3.2019 απόφαση του γενικού γραμματέα Λιμένων, κ.ά. του υπουργείου Ναυτιλίας, με την οποία επετράπη: 1) Η διενέργεια βυθοκορήσεων για τα έργα επέκτασης επιβατικού λιμένα (Νότια ζώνη) και 2) η απόρριψη των βυθοκορημάτων στην θάλασσα (μπάζωμα της θάλασσας). Τα επίμαχα έργα έχουν ξεκινήσει (ΟΛΠ-Cosco) από τον περασμένο Μάρτιο και αποσκοπούν στην κατασκευή δυο ακόμη προβλητών για την πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς, εκτός των 11 που ήδη υπάρχουν.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ