16 C
Athens
14 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Σοκάρουν οι καταθέσεις για την επίθεση με βιτριόλι: Το σημείωμα-σοκ της 35χρονης και τα λόγια της Ιωάννας (εικόνες)


    Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της επίθεσης με βιτριόλι που δέχθηκε η 34χρονη Ιωάννα, στις 20 Μάιου, στην Καλλιθέα. Μέσα από την πολυσέλιδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, έρχονται στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για το πώς έδρασε η φερόμενη ως δράστης της επίθεσης, μια γυναίκα ηλικίας 35 ετών, η οποία βαρύνεται πλέον με το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
    Μάλιστα, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο που συνοδεύει τη δικογραφία η κατηγορουμένη αρνήθηκε να δώσει βιολογικό υλικό και είχε εξαιρετικά αρνητική στάση απέναντι στους αστυνομικούς που πήγαν να τη συλλάβουν (για το λόγο αυτό άλλωστε της ασκήθηκε δίωξη και για απείθεια).
    Κίνητρο της επίθεσης εναντίον της Ιωάννας, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο, αποτέλεσε το γεγονός ότι άνδρας ο οποίος διατηρούσε, κατά δήλωσή του, «ελεύθερη ερωτική σχέση μέχρι και σήμερα» με τη δράστιδα, είχε επικοινωνήσει με το θύμα! Όπως προκύπτει η κατηγορουμένη είχε επικοινωνήσει ακολούθως με την Ιωάννα, μέσω της εφαρμογής messenger. Σκοπός της ήταν να την ρωτήσει για την επικοινωνία της με τον άνδρα με τον οποίο εκείνη διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο. Μάλιστα, σχετικές εικόνες της συνομιλίας προσκόμισε στις αρχές η 34χρονη Ιωάννα.
    Από την πλευρά του πάντως ο άνδρας -αντικείμενο του πόθου της κατηγορουμένης- έχει δώσει κατάθεση στις αρχές και ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 35χρονη και διατηρεί «ελεύθερη ερωτική σχέση» μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, κατέθεσε ότι είχε επικοινωνία μέσω messenger με την 34χρονη. Η επικοινωνία όμως αυτή σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο.
    Η κατάθεση της οδηγού ταξί: Θα παραλάμβανε μια Ελληνοαμερικανίδα
    Ιδιαίτερα σημαντική είναι η κατάθεση της οδηγού ταξί η οποία παρέλαβε τη κατηγορουμένη, την παραμονή της επίθεσης. Όπως αναφέρει η μάρτυρας η ίδια είχε ενημερωθεί ότι θα παραλάμβανε μια Ελληνοαμερικανίδα. Η μάρτυρας κατέθεσε χαρακτηριστικά για το δρομολόγιο που έκανε με την 35χρονη την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης: «Έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω. Περίπου 9.30 π.μ. εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου, στου οδηγού, μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη».
    Σε ό,τι αφορά την ημέρα που έλαβε χώρα η επίθεση, η μάρτυρας ανέφερε στην κατάθεσή της στις αρχές: «Την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε απέναντι, στην πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα, ύστερα από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα τη ρώτησα που πηγαίνουμε, άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο Μετς όπως και χθες».
    Ιωάννα: «Αρχικά νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ»…
    Συγκλονιστικά είναι όμως και τα όσα αναφέρει στη κατάθεσή της στις αστυνομικές αρχές η άτυχη Ιωάννα, θύμα της επίθεσης. Η κοπέλα λέει στους αστυνομικούς πως αρχικά νόμιζε ότι της είχαν ρίξει καυτό καφέ. «Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση» αναφέρει η Ιωάννα στη προανακριτική της απολογία και συνεχίζει: «Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».
    Τι βρέθηκε στο σπίτι της 35χρονης
    Σημαντικά είναι όμως και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και τα οποία κατασχέθηκε στο διαμέρισμα της 35χρονης κατηγορούμενης. Μεταξύ αυτών είναι ένα ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο ξεκινάει με τις λέξεις: «Τι θα γίνει με τον πρώην» και τελειώνει «δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο»….
    Μάλιστα, από την ανάλυση του υλικού των καμερών όπου απεικονίζεται η δράστιδα οι αρχές διαπιστώνουν σημεία ταύτισης με τα κατασχεθέντα ευρήματα στο σπίτι της 35χρονης. Συγκεκριμένα, η τσάντα πλάτης είναι ίδιου χρωματισμού και ίδιου σχήματος και διαθέτει στοιχεία που προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδος. Επίσης, το κατασχεθεν παντελόνι και παλτό προσομοιάζουν με τα ρούχα που φαίνεται να φοράει η δράστης της επίθεσης εναντίον της Ιωάννας.
    Διαβάστε και:
    Αποκάλυψη! Ξαδέρφη της Ιωάννας βάφτισε το ανίψι της 35χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι
    «Έφτιαχνα νύχια την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα» – Τι είπε στον εισαγγελέα η 35χρονη
    Καρέ-καρέ η προσαγωγή της 35χρονης από του Ζωγράφου για την επίθεση με το βιτριόλι (βίντεο)


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ