19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Τουλουπάκη κατά Λοβέρδου: «Να διαψεύσει τον Αγγελή και όχι εμένα για το ταξίδι στη Βιέννη!»


    Σε δήλωση – απάντηση στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο, προχώρησε η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς και ελεγχόμενη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis, Ελένη Τουλουπάκη. Σε γραπτή της δήλωση η εισαγγελέας απαντά στον κ. Λοβέρδο, ο οποίος νωρίτερα σήμερα με επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που ερευνούν την υπόθεση Novartis, διέψευσε τα όσα αναφέρει η κυρία Τουλουπάκη στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων προς τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.
    Ειδικότερα, στο υπόμνημά της η κυρία Τουλουπάκη υποστηρίζει ότι ο κ. Λοβέρδος συνταξίδευσε σε αεροπορική πτήση από Βιέννη προς Αθήνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Ωστόσο, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει απολύτως ψευδή την αναφορά αυτή και την αποδίδει στον «πανικό» που έχει καταλάβει τους εμπλεκόμενους «στην κατά τον Ποινικό Κώδικα σχετική συμμορία».
    Απαντώντας στον κ. Λοβέρδο σε γραπτή δήλωσή της η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή την διάψευση του κ. Λοβέρδου, σχετικά με το περιστατικό στο οποίο κάνω αναφορά στις προ διμήνου δοθείσες εξηγήσεις μου προς τους κ.κ αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, διευκρινίζω τα εξής: Οι εξηγήσεις μου, όπως και η κλήση μου σε εξηγήσεις, δεν διέρρευσαν στον Τύπο από εμένα, αλλά μετά την διαβίβαση τους στη βουλή των Ελλήνων. Έλαβα το πρώτον γνώση της συνάντησης των κ.κ Λοβέρδου και Αγγελή στην πτήση από τη Βιέννη από την κατάθεση του κ. Αγγελή ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Επί της καταθέσεως αυτής σχολίασα ως είχα το δικονομικό δικαίωμα. Τη συνάντηση αυτή μάλιστα ο κ. Αγγελής χαρακτηρίζει ως «θεϊκό σημάδι». Πράγματι, την ίδια άποψη αποκόμισα και εγώ, διαβάζοντας την κατάθεσή του. Εάν το περιστατικό είναι αναληθές τότε ο κ. Λοβέρδος θα πρέπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα. Τα λοιπά περί συμμορίας τα αντιπαρέρχομαι, καθόσον δεν αξίζουν ούτε καν σχολιασμού από εισαγγελέα που σέβεται τον εαυτό του».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ