Ένταση στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Διαδηλωτές σπρώχνουν τις κλούβες (βίντεο και εικόνες)

Newsroom L&O 09-06-2020 13:22 Τελευταία ενημέρωση: 09-06-2020 15:13
Ένταση στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Διαδηλωτές σπρώχνουν τις κλούβες (βίντεο και εικόνες)
Διήμερο κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Σε εξέλιξη είναι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών, που διαδηλώνουν ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Αναβάθμιση του Σχολείου», το οποίο μπήκε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Αυτήν την ώρα κλειστές είναι οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου, ενώ η συμμετοχή στη συγκέντρωση είναι μεγάλη. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Η ατμόσφαιρα αυτή την ώρα είναι «ηλεκτρισμένη», καθώς αστυνομικές δυνάμεις έχουν μπλοκάρει με κλούβες τους διαδηλωτές στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας, λίγο πιο πάνω από τη συμβολή της με την Αμαλίας, απαγορεύοντάς τους να φτάσουν στην είσοδο της Βουλής.

Προς στιγμήν δημιουργήθηκε μικρή ένταση όταν διαδηλωτές άρχισαν να σπρώχνουν τις κλούβες. Τελικά, οι διαδηλωτές αποχώρησαν λίγο μετά τις 15.00.

Διήμερο κινητοποιήσεων

Για σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Επιπλέον, έχουν καλέσει δασκάλους και καθηγητές σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 13:00 και πορεία προς τη Βουλή.

Επίσης, κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο. Οι ομοσπονδίες έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Δείτε φωτό από τη συγκέντρωση που είναι σε εξέλιξη:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo