Δολοφονία Φλόιντ: Κινητοποίηση κατά του ρατσισμού στην Πιάτσα ντελ Πόπολο της Ρώμης (βίντεο)

lawandorder.gr 07-06-2020 16:35 Τελευταία ενημέρωση: 07-06-2020 19:22
Δολοφονία Φλόιντ: Κινητοποίηση κατά του ρατσισμού στην Πιάτσα ντελ Πόπολο της Ρώμης (βίντεο)
«Είμαστε όλοι αντιφασίστες», φωνάζουν οι διαδηλωτές

Κινητοποίηση κατά του ρατσισμού, με την συμμετοχή χιλιάδων οικογενειών, βρίσκεται σε εξέλιξη στην κεντρική Πιάτσα ντελ Πόπολο (Πλατεία του Λαού), της ιταλικής πρωτεύουσας.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε μέσω διαδικτύου και εντάσσεται στην σειρά πρωτοβουλιών αλληλεγγύης που λαμβάνουν χώρα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στις ΗΠΑ από την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ.

Οι διαδηλωτές που θέλησαν να υψώσουν την φωνή τους στην Ρώμη, τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας και φορούν προστατευτικές μάσκες. Τα πλακάτ που κρατούν, μεταξύ των άλλων γράφουν «χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη» και «δεν μπορώ να αναπνεύσω». Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση γονάτισαν επί οκτώ λεπτά και σαράντα έξι δευτερόλεπτα, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο Φλόιντ υποχρεώθηκε να μείνει στο έδαφος, χωρίς να μπορεί να ανασάνει.

«Είμαστε όλοι αντιφασίστες», φώναξαν οι διαδηλωτές, μόλις σηκώθηκαν. Στο κέντρο της πλατείας έχει στηθεί μικρόφωνο, το οποίο επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να απευθύνει εκκλήσεις κατά του ρατσισμού και κάθε είδος διακρίσεων, στα ιταλικά και στα αγγλικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo