Μέσω διαδικτύου οι εκδηλώσεις για την Σφαγή στο Δίστομο, ελέω κορονοϊού!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 04-06-2020 22:47
Μέσω διαδικτύου οι εκδηλώσεις για την Σφαγή στο Δίστομο, ελέω κορονοϊού!
Στα «απόνερα» της πανδημίας θα τιμηθεί και φέτος η θλιβερή επέτειος - 10 Ιουνίου 1944 – 10 Ιουνίου 2020: 76 χρόνια μετά... 

Η θλιβερή επέτειος της συμπλήρωσης των 76 ετών από τη φοβερή σφαγή των 228 αθώων κατοίκων του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής θα τιμηθεί και φέτος, στα «απόνερα» της πανδημίας του κορονοϊού, με την ίδια κατάνυξη και σεβασμό στην Μνήμη των νεκρών και την ίδια πίστη στον αγώνα για Δικαιοσύνη και την αποκατάσταση των ανεκπλήρωτων εισέτι γερμανικών υποχρεώσεων προς τους Διστομίτες!

Οι εκδηλώσεις Μνήμης «Δίστομο 10 Ιουνίου 1944 – 10 Ιουνίου 2020» για την 76η επέτειο που διοργανώνει ο Δήμος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας είναι φέτος προσαρμοσμένες στα μέτρα προφύλαξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όχι τόσο ως προς το θρησκευτικό μέρος που θα είναι ίδιο όμως κάθε χρόνο, αλλά ως προς το σκέλος των δύο άλλων εκδηλώσεων οι οποίες θα είναι χωρίς κοινό και θα μεταδοθούν livestreaming από το Ίντερνετ!

Η πρώτη από αυτές, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 19:00,  είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου και θα περιλαμβάνει διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Δίστομο 76 χρόνια μετά: Μνήμη-Δικαιοσύνη-Δικαίωση».

Η δεύτερη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 21:00, και θα περιλαμβάνει την παρουσίαση της Μουσικής Ενότητος των Active Member «Εδώ είναι Δίστομο» από τον χώρο του Μαυσωλείου.

Όπως ήδη προαναφέρθηκε η μετάδοση αμφοτέρων των προαναφερθεισών εκδηλώσεων θα γίνει σε live streaming από το activememberchannel στο Youtube.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo