Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα θα προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με κάθε μέσο!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 04-06-2020 21:05 Τελευταία ενημέρωση: 04-06-2020 22:21
Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα θα προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με κάθε μέσο!
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με αφορμή την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα «μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων»

Την ετοιμότητα της Ελλάδος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για εμπλοκή με την Τουρκία, αν αυτό απαιτηθεί, διατύπωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με δήλωσή του στην τηλεόραση του “STAR” και κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος, να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη πλευρά να μέριμνα για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο ίδιος απαντώντας σε άλλο δημοσιογραφικό ερώτημα, περί του αν πιστεύει «ότι είμαστε έτοιμοι, ακόμη και για το έσχατο σενάριο μιας στρατιωτικής λύσης, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ο κ. Διακόπουλος...», απάντησε χαρακτηριστικά:

«Ακριβώς! Προχθές ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Γραφείου Πρωθυπουργού είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα αυτά τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως ο νοών νοείτω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo