ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Μετά τη χθεσινή «τρικυμία», σήμερα η… νηνεμία στον Έβρο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 04-06-2020 20:57
Μετά τη χθεσινή «τρικυμία», σήμερα η… νηνεμία στον Έβρο
Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, δεν υπήρχαν καθόλου κινήσεις παράνομων μεταναστών στον Έβρο χθες το βράδυ ή σήμερα

Ησυχία επικρατούσε σήμερα σε όλο το μήκος του Έβρου ποταμού μετά τις χθεσινοβραδινές πληροφορίες τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων περί «μετακινήσεων προσφύγων» και την αναμετάδοση της πληροφορίας αυτής μέσω τοπικών ιστοσελίδων του Έβρου.

Συμφώνως με την ελληνική πλευρά, τόσο από πλευράς Μαξίμου σε πολιτικό επίπεδο, όσο και από πλευράς του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του ΓΕΕΘΑ από αντίστοιχης επιχειρησιακής, δεν υπήρχαν καθόλου κινήσεις παράνομων μεταναστών στον Έβρο τόσο χθες το βράδυ, όσο και σήμερα όλη την ημέρα, μέχρι πριν από λίγη ώρα.

Αυτό που συνέβη, συμφώνως με τις προαναφερθείσες πηγές, ήταν μία «προσπάθεια» των αρχών της Αδριανουπόλεως να μεταφέρουν εκτός της πόλεως σημαντικό αριθμό «μεταναστών» χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό νοικιασμένα λεωφορεία. Με άγνωστο στην πραγματικότητα προορισμό. Η είδηση αυτή μεταδόθηκε από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ως «προώθηση μεταναστών προς τα σύνορα» στις περιοχές Πετάλου, Πέπλου και Υψάλων.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε όπως ήταν επόμενο την άμεση κινητοποίηση της ελληνικής πλευράς, των ελληνικών δυνάμεων στον Έβρο, οι οποίες έτσι και αλλιώς είναι σε υψηλή ετοιμότητα μετά τα γεγονότα της Καθαράς Δευτέρας και εντεύθεν, αλλά μέχρι και πριν από λίγη ώρα δεν είχε συμβεί απολύτως τίποτα από τουρκικής πλευράς.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά εφησυχάζει. Το αντίθετό μάλιστα, αλλά ο χθεσινός, βραδινός, «συναγερμός» φαίνεται πως (μάλλον) πέρασε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo