23.2 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Στην αντεπίθεση οι εισαγγελείς Διαφθοράς για Novartis: Παράνομα κατέχει έγγραφά μας ο Αγγελής


    Στην αντεπίθεση περνούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς μετά την κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής εγγράφων για την υπόθεση της Novartis από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή.
    Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία Διαφθοράς υποστηρίζει πως δυο από τα έγγραφα που κατάθεσε ο κ. Αγγελής στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αποτελούν «επίσημες µεταφράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας, που δεν προέρχονται από τις αµερικανικές αρχές».
    Επίσης, το τρίτο έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Αγγελής, σύμφωνα με την εισαγγελία Διαφθοράς, δεν αφορά στην υπόθεση Νovartis, αλλά σε άλλη, άσχετη υπόθεση.
    Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία Διαφθοράς αναφέρει τα εξής:
    «Με αφορµή την πρόσφατη κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον τέως Επόπτη µας κ. Αγγελή, εγγράφων της Υπηρεσίας µας που κατέχει και τηρεί σε αρχείο ως µη όφειλε, πρέπει να επισηµάνουµε για την προστασία του κύρους της Υπηρεσίας µας και του θεσµού της Δικαιοσύνης, ότι δύο εξ αυτών και πιο συγκεκριµένα: α) το µε αριθµ Φ 09222/5039 και β) το µε αριθµ. Φ09222/5039 έγγραφα αποτελούν επίσηµες µεταφράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας, που δεν προέρχονται από τις αµερικανικές αρχές, το τρίτο έγγραφο, δεν αφορά στην υπόθεση Νovartis, αλλά σε άλλη, άσχετη, και το τέταρτο είναι εκ των επιτρεπτής χρήσης εγγράφων και έχει ήδη αποσταλεί από εµάς στην Βουλή των Ελλήνων».
    «Σε οτι αφορά στα λοιπά κατατεθέντα έγγραφα που φέρουν ένδειξη απαγόρευσης χρήσης τους από τις αµερικανικές αρχές η υπηρεσία µας δεν έχει να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο ως έχει υπηρεσιακή υποχρέωση αλλά και σε ένδειξη της απαιτούµενης σοβαρότητος. Αναµένουµε τη συνέχεια νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, προερχοµένων από ένα παρανόµως τηρούµενο αρχείο εγγράφων».
    Διαβάστε και:
    Νέο «πραξικόπημα» στην προανακριτική για Novartis καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
    Novartis: Η νέα έρευνα που ξεκινάει στον Άρειο Πάγο και τα έγγραφα – βόμβα του Ιωάννη Αγγελή
    «Φωτιές» άναψαν τα έγγραφα του FBI – Ξεκινάει νέος κύκλος ερευνών στον Άρειο Πάγο για τη Novartis!



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ