• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νέο «πραξικόπημα» στην προανακριτική για Novartis καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

lawandorder.gr 04-06-2020 14:29 Τελευταία ενημέρωση: 04-06-2020 14:30
Νέο «πραξικόπημα» στην προανακριτική για Novartis καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η πλειοψηφία της προανακριτικής προχωράει σε ένα ακόμη πραξικόπημα, μετατρέποντας μια κοινοβουλευτική επιτροπή σε κομματικό όργανο της ΝΔ, τονίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Το ένα και μοναδικό σκάνδαλο είναι αυτό της Novartis», τονίζουν, σε κοινή δήλωσή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και επισημαίνουν ότι «όσα μέσα και αν χρησιμοποιήσει η ΝΔ, τρομοκρατώντας μάρτυρες και εισαγγελείς για να "θάψει" οριστικά το μεγάλο αυτό σκάνδαλο, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα της το επιτρέψει».

Μόλις λίγες ώρες πριν από την παρουσία -ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής- του αναπληρωτή υπουργού, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, και ακόμη τριών μη πολιτικών προσώπων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής ότι αρνούνται να αποδεχθούν το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσέλθουν ως μάρτυρες στην επιτροπή ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, με στόχο να «θαφτεί» το πραγματικό σκάνδαλο.

«Σήμερα, η πλειοψηφία της προανακριτικής προχωράει σε ένα ακόμη πραξικόπημα, μετατρέποντας μια κοινοβουλευτική επιτροπή σε κομματικό όργανο της ΝΔ. Απόδειξη ότι αρνούνται έως και σήμερα να έρθουν και να καταθέσουν ως μάρτυρες ανώτεροι και ανώτατοι εν ενεργεία δικαστικοί, όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προανακριτική ζήτησαν να έρθουν ως μάρτυρες οι επόπτες αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, κ.κ. Παπαγεωργίου και Μπρακουμάτσος, καθώς και οι εισαγγελείς Καλούδης και Ζαγοραίος. Η ΝΔ αρνείται να κάνει δεκτό το αίτημά μας, αποδεικνύοντας ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η απόκρυψη της αλήθειας», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν:

«Μετά τις προχθεσινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το περιεχόμενο εγγράφων του FBI, μέσω των οποίων μάθαμε ποιοι γνώριζαν και από πότε ότι υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, για μίζες σε υπουργούς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αποδεικνύεται ότι το ένα και μοναδικό σκάνδαλο είναι αυτό της Novartis. Οι "κρυφοί άσσοι" όπως θέλησαν να παρουσιάσουν τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Αγγελής έβγαλαν και πάλι σκάνδαλο Novartis. Η προσπάθεια, δε, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να μας πείσουν ότι δεν ισχύουν αυτά που εύκολα καταλαβαίνει κανείς όταν τα διαβάζει ήταν απλώς γελοία. Όσα μέσα και αν χρησιμοποιήσει η ΝΔ, τρομοκρατώντας μάρτυρες και εισαγγελείς για να "θάψει" οριστικά το μεγάλο αυτό σκάνδαλο, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα της το επιτρέψει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo