Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων στο L&O: Σε ετοιμότητα οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο (Ηχητικό)

Newsroom L&O 04-06-2020 11:56 Τελευταία ενημέρωση: 04-06-2020 12:07
Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων στο L&O: Σε ετοιμότητα οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο (Ηχητικό)
Διαχειρίσιμη η κατάσταση, εκτιμάει ο Παναγιώτης Χαρέλας μιλώντας στο lawandorder.gr

Καθησυχαστικός είναι ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ), Παναγιώτης Χαρέλας, για τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, τονίζει ότι υπάρχει κινητικότητα στην τουρκική πλευρά και οι ελληνικές δυνάμεις είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο! 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Χαρέλας στο lawandorder.gr, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται αυξημένη κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, που αποτρέπεται όμως από τις ελληνικές δυνάμεις. Σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να είναι ίδιες με τις ροές των περασμένων μηνών στις Καστανιές, συμπληρώνει.

Μέχρι στιγμής, αναφέρει ο ίδιος, «τις διαχειριζόμαστε σε πολύ καλό βαθμό», ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι «δεν θα αφήσουν κανέναν παράτυπο μετανάστη να περάσει στην ελληνική πλευρά».

Οι αποτροπές από τις περιπολίες των ελληνικών δυνάμεων είναι αυξημένες από την προηγούμενη βδομάδα, καθώς όπως επισημαίνει έχουν ενισχυθεί με άλλους 400 άνδρες και γυναίκες για τη συνοριακή φύλαξη του Έβρου.

Από την άλλη το πρόβλημα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, εντοπίζεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας καθώς διαδίδουν ότι συσσωρεύεται κόσμος στον Έβρο για να περάσουν στην Ελλάδα, έτσι συμπληρώνεται το παζλ των αυξημένων ροών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo