Κλειστή η άνοδος της Μεσογείων από συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ - Χειροκροτούν οι οδηγοί (Βίντεο-Εικόνες)

Newsroom L&O 04-06-2020 09:55 Τελευταία ενημέρωση: 04-06-2020 10:31
Κλειστή η άνοδος της Μεσογείων από συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ - Χειροκροτούν οι οδηγοί (Βίντεο-Εικόνες)
Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά τη μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων της Υγείας και της Πρόνοιας

Κλειστή είναι η άνοδος της Μεσογείων από συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το νοσοκομείο «Σωτηρία».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 10.00 το πρωί με αίτημα την μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά τη μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων της Υγείας και της Πρόνοιας, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που χειροκροτούν όσο αναμένουν να ανοίξει ο δρόμος.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: 

Η τακτική των Κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό.

Μόνο για τα έτη 2018, 2019 έως σήμερα αποχώρησαν 4.000 μόνιμοι υπάλληλοι από τα Νοσοκομεία και δεν προσλήφθηκε κανείς. Σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι (Επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ) με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια.

Με την ανανέωση των συμβάσεων, η πολιτεία αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κενό τους σε περίπτωση απόλυσης είναι δυσαναπλήρωτο.

Λήγουν συμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα σε έκτακτους Νοσηλευτές και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (Επικουρικό, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, κλπ).

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 2Κ προκήρυξης για το προσωπικό τεχνολογικής εκπαίδευσης στην οποία συμμετείχε το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί στα Νοσοκομεία με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από πέντε χρόνια με αυξημένη μοριοδότηση. Πολλοί εξ’ αυτών είναι εκτός των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων.

Το προσωπικό που υπηρετεί με ατομικές συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες στήριξης πήρε μια μικρή παράταση έως τέλος του Σεπτέμβρη. Οι υπάλληλοι που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ, βρίσκονται στο τέταρτο χρόνο εργασίας σε ομηρία χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει στην συνέχεια.

Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων της Υγείας και της Πρόνοιας. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητάμε την μονιμοποίησή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo