• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Γερμανία: Ελεύθερες οι διακοπές στην Ελλάδα!

lawandorder.gr 03-06-2020 20:29
Γερμανία: Ελεύθερες οι διακοπές στην Ελλάδα!
Πότε καταργείται η ταξιδιωτική προειδοποίηση που είχε εκδοθεί για 31 χώρες

Απελευθέρωση των διακοπών στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αποφάσισε η κυβέρνηση της Γερμανίας! Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW επιλέχθηκε να καταργηθεί η ταξιδιωτική προειδοποίηση για τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ, για τη Μεγ. Βρετανία και για τέσσερις χώρες της ζώνης Σένγκεν, δηλαδή για την Ελβετία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.

Η διαδικασία θα ενεργοποιηθεί στις 15 Ιουνίου με την ταξιδιωτική προειδοποίηση να μετατρέπεται σε ταξιδιωτική οδηγία για όλες αυτές τις χώρες. Έτσι, η Γερμανία δεν θα συνιστά στους πολίτες της να μην παραθερίσουν σε αυτές τις χώρες. Από την σχετική λίστα εξαιρούνται μόνο η Ισπανία και η Νορβηγία, επειδή έχουν απαγορεύσει οι ίδιες την είσοδο σε αλλοδαπούς. 

Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Χάικο Μάας, στις οδηγίες ίσως υπάρχουν και προειδοποιήσεις ανάλογα τη χώρα, όπως για παράδειγμα την Μεγ. Βρετανία. Επίσης, η οδηγία θα μετατραπεί σε προειδοποίηση για όποια χώρα διαπιστωθεί ότι τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 50, ανά 10.000 κάτοικους εντός μίας εβδομάδας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo