Σαφές μήνυμα ΗΠΑ προς Τουρκία: Σταματήστε τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο!

Newsroom L&O 02-06-2020 22:11
Σαφές μήνυμα ΗΠΑ προς Τουρκία: Σταματήστε τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο!
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φράνσις Φάνον, επανέλαβε ότι δεν πρέπει να υπονομεύεται η πολιτική σταθερότητα στην περιοχή

Ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ προς την Τουρκία απέστειλε το βράδυ της Τρίτης, ο Φράνσις Φάνον, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας. Μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση, ο κ. Φάνον τόνισε απευθυνόμενος προς την Τουρκία ότι πρέπει να σταματήσουν όλες οι προκλητικές ενέργειες «που υπονομεύουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και την πολιτική σταθερότητα στην περιοχή.»

Το θέμα της συζήτησης ήταν «ο East Med, η τριμερής συνεργασία (Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) και ο ρόλος της στην περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική συνεργασία την εποχή του COVID-19 και εφεξής». Διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και ο κ. Φάνον πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί ένα μνημόνιο να επηρεάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τρίτων χωρών όπως είναι η Ελλάδα. Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας αναγνωρίζει ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως κάθε άλλη περιοχή. Ενθαρρύνουμε τα κράτη να σταματήσουν προκλητικές ενέργειες, συμπεριφορές και δηλώσεις. 

Συμμετέχοντας στην εκδήλωση ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα τηρεί αποφασιστική στάση και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να επικρατήσει ένα άλλο πνεύμα και στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Ειδικά για τον East Med ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «ο αγωγός δεν στρέφεται ενάντια σε καμία χώρα αλλά υπηρετεί το συμφέρον και των τριών χωρών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Είναι έργο συνεργασίας και ειρήνης»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo