ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Αρχηγός Αστυνομίας στο Παρίσι: Δεν είμαστε ούτε βίαιοι, ούτε ρατσιστές!

Newsroom L&O 02-06-2020 20:59
Αρχηγός Αστυνομίας στο Παρίσι: Δεν είμαστε ούτε βίαιοι, ούτε ρατσιστές!
Ο Ντιντιέ Λαλεμάν έστειλε e-mail σε 27.500 αστυνομικούς για να τους υπενθυμίσει ότι ενεργούν στο πλαίσιο του δικαίου και της ελευθερίας όλων

Η αστυνομία της περιοχής του Παρισιού δεν είναι «ούτε βίαιη, ούτε ρατσιστική» δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της αστυνομίας της γαλλικής πρωτεύουσας Ντιντιέ Λαλεμάν, την ώρα που αναγγέλλονται συγκεντρώσεις για να καταγγείλουν «τις αστυνομικές βιαιότητες», σε ένα διεθνές περιβάλλον που σημαδεύεται από τις ταραχές στις ΗΠΑ.

«Ξέρω τον πόνο σας απέναντι στις κατηγορίες της βίας και του ρατσισμού, που επαναλαμβάνονται συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από ορισμένες οργανώσεις ακτιβιστών», έγραψε ο Ντιντιέ Λαλεμάν σε επιστολή που έστειλε ηλεκτρονικά στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορία του ιστότοπου Mediapart, την οποία επιβεβαίωσε η διεύθυνση της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Για τους Γάλλους πολίτες όπως είμαστε εμείς, μια κατηγορία δεν αρκεί για να κάνει μια αλήθεια. Η αστυνομία της περιοχής του Παρισιού δεν είναι ούτε βίαιη, ούτε ρατσιστική: ενεργεί στο πλαίσιο του δικαίου για την ελευθερία όλων», γράφει στο email που έστειλε στους 27.500 αστυνομικούς της περιοχής του Παρισιού.

«Δεν υπάρχει φυλή στην αστυνομία, ούτε καταπιεστές ρατσιστές. Υπάρχουν αστυνομικοί που δεσμεύονται για την ελευθερία, την ισότητα, την αδελφοσύνη και αυτό καθημερινά», προσθέτει.

«Αν ορισμένοι από εμάς αποτύχουν στην απαίτηση μας για αμεροληψία και αριστεία, θα τιμωρηθούν όπως γινόταν μέχρι σήμερα», σύμφωνα με τον Ντιντιέ Λαλεμάν.

Σήμερα το πρωί η διεύθυνση της αστυνομίας κατήγγειλε με μήνυμα στο Twitter «τη συστηματική, απαράδεκτη αμφισβήτηση των 'αστυνομικών' που παρεμβαίνουν σε δυσχερείς συνθήκες με εχθρικό πλήθος».

Οι δηλώσεις αυτές διατυπώνονται ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Μποντί, ένα λαϊκό προάστιο του Παρισιού, συγκέντρωση με αίτημα την απονομή «δικαιοσύνης» για έναν 14χρονο έφηβο που τραυματίστηκε βαριά στο μάτι μετά μια σύλληψη της αστυνομίας.

Επίσης, ένα αίτημα για πραγματοποίηση διαδήλωσης σήμερα στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδος) της επιτροπής «αλήθεια και δικαιοσύνη για τον Ανταμά (Τραορέ)», έναν 24χρονο μαύρο που πέθανε το 2016 μετά τη σύλληψη του από χωροφύλακες, απαγορεύτηκε από τη διεύθυνση της αστυνομίας.

Στις 19 Ιουλίου 2016 ο Ανταμά Τραορέ πέθανε μέσα σε στρατόπεδο στα προάστια του Παρισιού, σχεδόν δύο ώρες μετά τη σύλληψή του έπειτα από καταδίωξη με χωροφύλακες.

Την περασμένη εβδομάδα, νέα δικαστική πραγματογνωμοσύνη απέκλεισε την ευθύνη των χωροφυλάκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo