Ν. Μανωλάκος: Η Τουρκία βαδίζει σε κινούμενη άμμο - Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 02-06-2020 19:59
Ν. Μανωλάκος: Η Τουρκία βαδίζει σε κινούμενη άμμο - Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο
Ο βουλευτής Πειραιά και επίτιμος διοικητής ΑΣΔΕΝ υπογράμμισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «η Πατρίδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί αυτά που της ανήκουν»

Την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της Ελλάδος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας εξέφρασε σήμερα ο Επίτιμος Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος ε.α. και Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4» για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή.

Ο Βουλευτής, άριστος γνώστης των αμυντικών (και όχι μόνο) θεμάτων της περιοχής, έχοντας διατελέσει – εκτός των άλλων και επί διετία Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, του σχηματισμού δηλαδή που είναι υπεύθυνος για την άμυνα του Ελληνικού Αρχιπελάγους, κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ για την έναρξη σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεων, σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η Τουρκία βαδίζει σε κινούμενη άμμο. Η ελληνική κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εντός και εκτός διπλωματικού πεδίου, προκειμένου να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο».

Και πρόσθεσε: «Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων, έχει βγει από την αφάνεια. Αντιμετώπισε με ομοψυχία και αποφασιστικότητα δύο σημαντικές κρίσεις…η Πατρίδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί αυτά που της ανήκουν».

Τέλος, επισήμανε ότι η πρόσφατη επιτυχής αντιμετώπιση της απόπειρας υβριδικής εισβολής από πλευράς Τουρκίας στον Έβρο, όσο και η διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση, ανέδειξαν την αποτελεσματικότητά της, τη σύμπνοια του πολιτικού κόσμου και την ομοψυχία του λαού μας στα κρίσιμα και σοβαρά θέματα και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo