Η Εκκλησία στο πλευρό του Στρατού - Θερμικές κάμερες νυκτός για την προστασία των συνόρων στον Έβρο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 02-06-2020 18:14
Η Εκκλησία στο πλευρό του Στρατού - Θερμικές κάμερες νυκτός για την προστασία των συνόρων στον Έβρο
Αποδοχή της δωρεάς προς το υπουργείο Εθν. Άμυνας στη συνάντηση Ιερώνυμου Β' και Ν. Παναγιωτόπουλου 

 Την αποδοχή της δωρεάς από την Εκκλησία της Ελλάδος πέντε θερμικών καμερών για την περαιτέρω θωράκιση του φράκτη στα σύνορα στον Έβρο είχαμε κατά τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’ με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρώτου, στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Μονή Πετράκη. 

Εκεί ο ΥΕΘΑ, παρουσία και του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας «ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ Α.Ε.Β.Ε» Βασίλειου Σαβαΐδη, του οποίου η εταιρεία κατασκευάζει τις ηλεκτρονικές κάμερες, παρέλαβε τον ειδικό εξοπλισμό για τις στρατιωτικές δυνάμεις που φυλάττουν τα σύνορα στον Έβρο και για τη θωράκιση του φράκτη που βρίσκεται εκεί, συνολικού ύψους 49 .000 ευρώ, που αποτελούν δωρεά της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της  Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δωρήθηκαν θερμικές κάμερες νυκτερινής παρατηρήσεως/σκοπεύσεως, προκειμένου να αναβαθμιστεί το οπτικό υλικό των στρατιωτών προσδίδοντας μοναδικές δυνατότητες εντοπισμού και εγκαίρου αντιδράσεως. Eπίσης δόθηκε ηλεκτρολογικό υλικό για τη φωταγώγηση των περιφραγμένων σημείων, καθώς και πράσινο ύφασμα και συρραπτικά προκειμένου να γίνουν εργασίες συντηρήσεως, ενισχύσεως και επεκτάσεως του υφισταμένου φράκτη σε έκταση 8.000 τ.μ. 

Ο υπουργός ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος «για  αυτήν την συμβολική αλλά τεράστια σε συμβολισμό προσφορά σας, σε εξοπλισμό, ύφασμα, υλικά που θα ενισχύσουν τον φράκτη και τα εμπόδια που κατασκευάζονται μέρα με την μέρα στον Έβρο, αλλά κι αυτά τα εξελιγμένης τεχνολογίας υλικά τις θερμικές κάμερες που θα καταστήσουν πιο αποτελεσματική την εποπτεία των συνόρων από τους άγρυπνους φρουρούς που τα φυλάσσουν πάντα», υπενθυμίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «διαχειρίστηκαν επιτυχώς την οξύτατη κρίση του Μαρτίου στον Έβρο, όπου επρόκειτο για μία απόπειρα οργανωμένης εισβολής με συγκεκριμένη αρωγή, υποστήριξη, καθώς και στόχο μεταξύ άλλων την εσωτερική μας αποσταθεροποίηση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό στα θαλάσσια σύνορα, αλλά και με τη θαυμάσια στάση των ακριτών του Έβρου (να μην υποτιμούμε την δική τους συμβολή), επέτυχαν να αποκρούσουν αυτήν την απόπειρα εισβολής», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «κρίση, η οποία δεν εξέλειπε και να είστε σίγουροι ότι δεν αισθανόμαστε ότι εξέλειπε. Προγραμματίζουμε τις δράσεις μας ώστε να συνεχίσουμε να φυλάττουμε τα σύνορα της Πατρίδας, και τα χερσαία και τα θαλάσσια.»

Τέλος, εξερχόμενος της Μονής Πετράκη ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Προσήλθα σήμερα στο κτήριο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της  Ελλάδος, ενώπιον του Μακαριωτάτου και των Αρχιερέων προκειμένου να αποδεχθώ για λογαριασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, μια δωρεά σε υλικό εξοπλισμό για τις δυνάμεις που φυλάττουν τα σύνορα στον Έβρο. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, την ευγνωμοσύνη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, προς την Εκκλησία για αυτή την εξαιρετικά συμβολική αλλά και ουσιαστική προφορά. Είναι υλικό προστατευτικό για την κατασκευή του φράκτη και των φυσικών εμποδίων και κάποιες ειδικές θερμικές κάμερες και κάποια άλλα υλικά»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo