23.4 C
Athens
23.2 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Προαγωγές με… άρωμα γυναίκας: Νέα ηγεσία σε ΣτΕ και Άρειο Πάγο – Ποια είναι τα φαβορί


    Στα τέλη Ιουνίου τοποθετείται η επιλογή της κυβέρνησης για τους νέους προέδρους των δυο ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και του Αρείου Πάγου. Ήδη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο τα ονόματα έξι αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και έξι αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, οι οποίοι είναι οι υποψήφιοι για τις θέσεις των προέδρων των δυο ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.
    Οι δικαστές που θα επιλεγούν από το υπουργικό συμβούλιο θα καλύψουν τις νευραλγικές θέσεις του προέδρου του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου, από τις οποίες αποχωρούν τον ερχόμενο Ιούνιο, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, οι κ.κ. Αθανάσιος Ράντος και Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, αντιστοίχως.
    Σε ό,τι αφορά την θέση του προέδρου του ΣτΕ ο κ. Τσιάρας κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο τον κατάλογο με ονόματα των υποψηφίων αντιπροέδρων. Συγκεκριμένα για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ υποψήφιοι είναι οι αντιπρόεδροί του: Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτριος Σκαλτσούνης και Μιχαήλ Πικραμένος. Ως φαβορί πάντως θεωρείται η κυρία Σαρπ, η οποία αν τελικώς επιλεγεί από το υπουργικό συμβούλιο θα παραμείνει στη θέση της προέδρου του ΣτΕ για ένα έτος.
    Έντονο άρωμα γυναίκας αναδύεται από την λίστα με τους υποψηφίους για τη προεδρία του Αρείου Πάγου. Και αυτό διότι, η λίστα των υποψήφιων που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Τσιάρας απαρτίζεται από έξι γυναίκες, οι οποίες σήμερα υπηρετούν ως αντιπρόεδροι στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της χώρας. Οι συγκεκριμένες δικαστικοί λειτουργοί είναι οι: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού, Δήμητρα Κοκοτίνη, Ασπασία Μαγιάκου, Αλτάνα Κοκκοβού και Αβροκόμη Θούα. Μεγάλες πιθανότητες για τη προεδρία του Αρείου Πάγου συγκεντρώνει η κυρία Αλειφεροπούλου, που είναι η πρώτη στη δικαστική επετηρίδα. Η κυρία Αλειφεροπούλου είναι ήδη τέσσερα χρόνια αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και αν επιλεγεί θα παραμείνει στη θέση της προέδρου για ένα έτος.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ