ΣτΕ: Στον «αέρα» η πολεοδομική μελέτη του οικισμού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις Ροβιές Εύβοιας

Newsroom L&O 01-06-2020 17:02
ΣτΕ: Στον «αέρα» η πολεοδομική μελέτη του οικισμού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις Ροβιές Εύβοιας
Δεν είναι η πρώτη φορά που το πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού της ΕΔΕ προσπαθεί να πάρει έγκριση από το ΣτΕ

Στον «αέρα» βρίσκεται για μια ακόμη φορά η έγκριση του πολεοδομικού σχεδίου του οικισμού έκτασης 106.802 τ.μ. που έχει στη θέση Κονταρράδες στις Ροβιές Εύβοιας η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ). Κι αυτό, καθώς το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν προτείνεται νόμιμα, καθώς «τίθενται θέματα αντισυνταγματικότητας του άρθρου 33 παράγραφος 4 του νόμου 4585/2018».

Μάλιστα, το Ε' Τμήμα του ΣτΕ, αποφάνθηκε ότι πρέπει να απόσχει από την νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, «έως ότου υποβληθούν από την διοίκηση συγκεκριμένα στοιχεία για την εν λόγω περιοχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού της ΕΔΕ προσπαθεί να πάρει έγκριση από το ΣτΕ. Και πάλι, το 2012 το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα είχε κατατεθεί προς επεξεργασία στο ΣτΕ και τότε οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν είχαν εγκρίνει. Όπως είχε διαπιστωθεί τότε δεν είχε  καταβληθεί στο «Πράσινο Ταμείο» η προβλεπόμενη ειδική χρηματική εισφορά. Η επίμαχη εισφορά υπολογιζόταν με βάση την αγοραία αξία της γης και μάλιστα δεν μπορούσε να είναι μικρότερη των 58.694 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo