Αλγερία: Σοκ από τον θάνατο 10χρονης κατά τη διάρκεια εξορκισμού

lawandorder.gr 31-05-2020 12:55 Τελευταία ενημέρωση: 31-05-2020 13:00
Αλγερία: Σοκ από τον θάνατο 10χρονης κατά τη διάρκεια εξορκισμού
Τέτοιου είδους θρησκευτικές τελετές επιτρέπονται στο Ισλάμ γιατί τελούνται με τη χρήση φράσεων από το Κοράνι
Ένα κορίτσι 10 ετών πέθανε στην ανατολική Αλγερία, αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία πίστης και η είδηση έχει προκαλέσει την οργή χρηστών του διαδικτύου.
 
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το άτυχο κορίτσι φέρεται να είχε «χτυπήματα και εγκαύματα». «Το σώμα του κοριτσιού είχε σημάδια εγκαυμάτων και χτυπήματα», ανέφερε η σχετική δήλωση. Ο εισαγγελέας στη Γκουέλμα, 500 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Αλγέρι, ανακοίνωσε ότι ένας 28χρονος άνδρας συνελήφθη την Πέμπτη μετά το θάνατο του κοριτσιού «που κακοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ruqya (θεραπεία πίστης) στο σπίτι της».
 
Ιδιαιτέρως σχολιάστηκε στο διαδίκτυο και η έλλειψη κάλυψης της είδησης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το 10χρονο κορίτσι βασανίστηκε και δολοφονήθηκε…;» αναφέρει ο δημοσιογράφος Akram Kharief, διευθυντής της ιστοσελίδας MENA Defense, στη σελίδα του στο Facebook.
 
Η ανωτέρω θεραπεία επιτρέπεται στο Ισλάμ επειδή εκτελείται χρησιμοποιώντας τον λόγο του Θεού – μέσω της απαγγελίας του Κορανίου, πολλοί πάντως είναι εκείνοι που εκφράζουν την εναντίωσή τους. Σημειώνεται ότι, δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο το κορίτσι υποβλήθηκε στην πρακτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo