ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα να ξεπεράσει τα ιστορικά της κόμπλεξ

Newsroom L&O 30-05-2020 14:23
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα να ξεπεράσει τα ιστορικά της κόμπλεξ
Για τη φιέστα στην Αγία Σοφία

Καταλογίζοντας στην Ελλάδα «ιστορικά κόμπλεξ», το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η ανάγνωση του κορανίου δεν συνιστά ενέργεια ενάντια στην παγκόσμια μνημειακή ιδιότητα της Αγίας Σοφίας.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται στο ελληνικό υπουργείου Εξωτερικών το οποίο χθες καταδίκασε την προκλητική φιέστα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία.

«H Ελλάδα, κάθε φορά που γίνεται ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις που είναι μάταιες και δεν έχουν αποτέλεσμα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Σε μια εποχή που στην Ευρώπη ακούγεται η προσευχή από τους μιναρέδες και γίνεται κατανοητή η σημασία του αμοιβαίου σεβασμού, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της, ενοχλήθηκε στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Κι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα όσον στην κατανόηση της ψυχολογίας αυτής της χώρας», συνεχίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

Μάλιστα, κατηγορεί την Αθήνα αναφέροντας πως «είναι φρέσκες οι μνήμες για τις προσπάθειες των κύκλων να σιωπήσουν το κάλεσμα της προσευχής στη Δυτική Θράκη που ακούγεται εδώ και αιώνες με την δικαιολογία του COVID-19».

«Η Τουρκία, δεν ενήργησε ενάντια στην παγκόσμια μνημειακή ιδιότητα της, ούτε ενήργησε αντίθετη με τη Σύμβαση της UNESCO του 1972 σχετικά με την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Η Αγία Σοφία, θα παραμείνει σημαντική αξία για την Τουρκία και ανθρωπότητα και θα συνεχίσει να προστατεύεται. Καλούμε την Ελλάδα να ξεπεράσει τα ιστορικά της κόμπλεξ», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo