• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συνάντηση με Τσιάρα και εκπροσώπους των υποθηκοφυλακείων ζητεί ο Βερβεσός

Κατερίνα Μάνθου 30-05-2020 08:07 Τελευταία ενημέρωση: 30-05-2020 08:23
Συνάντηση με Τσιάρα και εκπροσώπους των υποθηκοφυλακείων ζητεί ο Βερβεσός
Ολόκληρη το κείμενο της επιστολής του κ. Βερβεσού προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

Με στόχο να επιλυθούν τα προβλήματα, που όπως αναφέρει, αντιμετωπίζουν πολλοί δικηγόροι στα υποθηκοφυλακεία και στα κτηματολογικά γραφεία, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Δημήτρης  Βερβεσός ζητεί συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα. Ζητεί μάλιστα στη συνάντηση αυτή  να μετέχουν και εκπρόσωποι των υποθηκοφυλάκων.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ με επιστολή που απέστειλε χθες στον κ. Τσιάρα ζητεί συνάντηση μαζί του αλλά και με τους θεσμικούς εκπροσώπους των αμίσθων και εμμίσθων υποθηκοφυλάκων. Σκοπός είναι, όπως σημειώνει, να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στα υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία και παρακωλύουν ουσιωδώς το έργο των συναδέλφων του, δικηγόρων.

Ολόκληρη το κείμενο της επιστολής του κ. Βερβεσού προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Έχουμε γίνει αποδέκτες αρκετών παραπόνων συναδέλφων, οι οποίοι κατά την παρουσία τους σε Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία του νομού Αττικής αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσχέρειες κατά την άσκηση του έργου τους με αποτέλεσμα αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, και σε ορισμένες περιπτώσεις αδυναμία εξυπηρέτησής τους.

Είναι προφανές ότι, η λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων πρέπει να γίνεται με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας έναντι του κορονοϊού πλην όμως, το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να φτάνει στο σημείο να παρακωλύει ουσιωδώς το έργο των συναδέλφων.

Κατόπιν αυτών ζητούμε άμεσα κοινή συνάντηση μαζί σας και με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων των εμμίσθων και αμίσθων Υποθηκοφυλάκων προκειμένου να παρουσιάσουμε λεπτομερώς τα προβλήματα που δημιουργούνται και να αναζητήσουμε από κοινού λυσιτελείς τρόπους αντιμετώπισής τους προς διευκόλυνση του έργου των συναδέλφων και αποφυγή της ταλαιπωρίας τους.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ

Δημήτρης Κ. Βερβεσός».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo