Μπαράζ τεσσάρων παράνομων NAVTEX από την Τουρκία!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 29-05-2020 20:30
Μπαράζ τεσσάρων παράνομων NAVTEX από την Τουρκία!
Οι δύο από αυτές βρίσκονται ανοιχτά της Λιβύης...

Σε σημαδιακή ημέρα, ανήμερα της θλιβερής για εμάς τους Έλληνες επετείου της πτώσης της Κωνσταντινούπολης το 1453, η Άγκυρα επέλεξε να προχωρήσει στην έκδοση ενός μπαράζ τεσσάρων παράνομων «εξαγγελιών προς ναυτιλομένους» (NAVTEX) που έχουν ωστόσο τη δική τους ξεχωριστή «σημασία»!

Πιο συγκεκριμένα, η αρμόδια Υπηρεσία των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας προχώρησε στην έκδοση τεσσάρων παράνομων NAVTEX ανήμερα της προαναφερθείσας ιστορικής επετείου, αλλά – το πιο σημαντικό κατά την άποψή μας – και την επομένη της αναγγελίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση των δύο επιχειρησιακών διοικητών της ναυτικής επιχειρήσεως “IRINI”, του νυν Ιταλού και του επόμενου Έλληνα. Δύο από τις παράνομες NAVTEX – συμπτωματικά άραγε; - αφορούν θαλάσσιες εκτάσεις στα ανοικτά της Λιβύης, που θα αποτελέσουν και το χώρο δράσεως της ναυτικής δυνάμεως της ΕΕ στην οποία συμμετέχει και ελληνική φρεγάτα. 

Με τις προαναφερθείσες τέσσερις παράνομες NAVTEX η Άγκυρα επιχειρεί να «δεσμεύσει» για σήμερα και αύριο ισάριθμες περιοχές που ξεκινούν από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου και Μεγίστης (Καστελορίζου), συνεχίζεται νοτίως της Κρήτης, έξω ακριβώς από τα χωρικά ύδατα της Γαύδου και καταλήγουν ανοικτά του Κόλπου της Σύρτης στη Λιβύη για ασκήσεις των Ναυτικών της Δυνάμεων.

Η πρώτη NAVTEX δεσμεύει θαλάσσια έκταση στα διεθνή ύδατα στο FIR Τριπόλεως στη Λιβύη.

Η δεύτερη στα διεθνή ύδατα εντός του FIR Βαλέτας Μάλτας.

Η τρίτη NAVTEX βρίσκεται στην αρχή του άξονα του παράνομου Μνημονίου που έχει υπογράψει η Τουρκία με την κυβέρνηση της Λιβύης, έξω από τα χωρικά ύδατα της Γαύδου, αλλά εντός του FIR Αθηνών.

Η τέταρτη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρπάθου, Ρόδου και Μεγίστη, εντός του FIR Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo