Βόρεια Μακεδονία: Ελληνικά και αμερικανικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τα Σκόπια! (εικόνες)

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 29-05-2020 20:06 Τελευταία ενημέρωση: 29-05-2020 20:49
Βόρεια Μακεδονία: Ελληνικά και αμερικανικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τα Σκόπια! (εικόνες)
Με αφορμή την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, συνοδευόμενα από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν σήμερα πάνω από τα Σκόπια, προκειμένου να καλωσορίσουν την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Την υπέρπτηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Κέιτ Μπερνς και η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

«Η σημερινή υπέρπτηση αντανακλά τη μόνιμη στήριξή μας προς τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και χειρονομία μέσω της οποίας σας καλωσορίζουμε ως 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» δήλωσε η πρέσβης των ΗΠΑ.

Η ίδια σημείωσε ότι τους προηγούμενους μήνες η προσοχή εστιάστηκε πρωτίστως στον κοινό αγώνα κατά του ιού Covid-19, όμως, όπως είπε δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε αυτό να επισκιάσει τα ιστορικά επιτεύγματα της χώρας: την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και το πράσινο φως για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Από την μεριά της η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την δράση αυτή, οι οποίες, όπως είπε, καλωσόρισαν έμπρακτα τη χώρα στη Συμμαχία.

«Οι Σύμμαχοί μας στις ΗΠΑ στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι δύο χώρες μας διατηρούν εξαιρετική συνεργασία και ότι μετά από τη συνεχή υποστήριξη, μάς άνοιξαν το δρόμο προς το ΝΑΤΟ, και μετά την ένταξη στη Συμμαχία παραμένουν ισχυρός και στρατηγικός μας εταίρος» πρόσθεσε η Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

Η Βόρεια Μακεδονία έγινε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ στις 27 Μαρτίου 2020.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την κοινή πτήση ελληνικών F-16 Block.52+ της ιστορικής 337 Μοίρας και στρατηγικών βομβαρδιστικών πτέρυγος μεταβλητής γεωμετρίας B-1B των Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAF) στο…FIR Σκοπίων, στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής αποστολής, δημοσιοποίησε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Για την αποστολή αυτή πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με μία διαφοροποίηση ότι ήταν τελικώς δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, αντί του ενός που ελέχθη αρχικά από πηγές του ΓΕΑ.

«Τα αμερικανικά αεροσκάφη, εκτέλεσαν αποστολή Long Range Strategic Bomber Task Force Mission άνωθεν ευρωπαϊκών χωρών και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, αναδεικνύοντας τη συνεργασία και τη διαλειτουργικότητα των συμμαχικών χωρών του ΝΑΤΟ», σημείωναν σχετικώς αεροπορικές πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo