«Ποιος θα σε φροντίσει αύριο»; Στους δρόμους οι γιατροί στην Ιταλία! (εικόνες)

Newsroom L&O 29-05-2020 18:23
«Ποιος θα σε φροντίσει αύριο»; Στους δρόμους οι γιατροί στην Ιταλία! (εικόνες)
Διαμαρτύρονται γιατί η Πολιτεία δεν αύξησε τις υποτροφίες για ειδικεύσεις παρά την πανδημία του κορονοϊού...

Χιλιάδες γιατροί και φοιτητές ιατρικής διαδήλωσαν σήμερα σε όλη την Ιταλία, αξιώνοντας μεταρρύθμιση στην εκπαιδευτική διαδικασία στον κλάδο τους, που θα περιλαμβάνει και αύξηση του αριθμού των υποτροφιών για ειδικεύσεις.

Εκατοντάδες από αυτούς τους νέους γενικούς ιατρούς και φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στο Μιλάνο, στη βόρειο Ιταλία, πέταξαν τις λευκές στολές τους στο έδαφος. Πολλοί κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Χωρίς γιατρούς δεν μένουν παρά τα θαύματα», ή «Ποιος θα σε φροντίσει αύριο;» .

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στη Ρώμη, μπροστά στο Κοινοβούλιο: «Είμαστε γιατροί, δεν βουλώνουμε τρύπες», «χωρίς ειδικούς, το σύστημα υγείας καταρρέει», ή «χωρίς ειδικούς, θα έλθουν οι υπουργοί να σας φροντίσουν», έγραφαν ορισμένα από τα πανό που κρατούσαν εκατοντάδες διαδηλωτές.

Το κίνημα διαμαρτυρίας των γιατρών οργανώθηκε σε 21 ιταλικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Νάπολης, της Μπολόνια, της Γένοβας, του Τορίνου, της Φλωρεντίας και του Παλέρμου.

Οι νεαροί γιατροί και οι φοιτητές στο τελευταίο έτος, που η συμβολή όλων τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 αναγνωρίσθηκε ως σημαντικότατη, αξιώνουν μεγαλύτερη εκτίμηση της εργασίας τους και μία σταδιοδρομία με καλλίτερες και πιο ασφαλείς προοπτικές.

«Ας ξεκινήσουμε από ένα δεδομένο: έως το 2025, περισσότεροι από το 60% των συναδέλφων μας με ειδικότητα και των γενικών ιατρών θα συνταξιοδοτηθούν. Δεδομένης της τρέχουσας πολιτικής για την υγεία, δεν θα υπάρχει αρκετό προσωπικό για να τους αντικαταστήσει. Η φροντίδα και η υγεία όλων των πολιτών θα τεθεί σε κίνδυνο», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της κινητοποίησης.

«Δεν δεχόμαστε πλέον να μας ονομάζουν ήρωες, γιατί η φροντίδα στον πλησίον είναι καθημερινή επιλογή ζωής για εμάς. Δεν θέλουμε χειροκροτήματα, θέλουμε απλώς να αναγνωρίζονται τα δικαιώματά μας», προσθέτουν στο ίδιο δελτίο Τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo