ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Εγκρίθηκαν από το υπ. Εθνικής Άμυνας δωρεές τριών μεγάλων ιδιωτικών φορέων

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 29-05-2020 15:01
Εγκρίθηκαν από το υπ. Εθνικής Άμυνας δωρεές τριών μεγάλων ιδιωτικών φορέων
Τι αφορούν οι δωρεές

Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης δωρεές προς τις Ένοπλες Δυνάμεις τριών μεγάλων ιδιωτικών φορέων, οι οποίες και δημοσιεύτηκαν στη «Διαύγεια» και αφορούν το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προς το 251 ΓΝΑ, της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ» προς την 115 Πτέρυγα Μάχης και της  «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» προς τη σχολή Ικάρων.

Πιο συγκεκριμένα, οι δωρεές αυτές αφορούν τα εξής, όπως δημοσιεύτηκαν στη «Διαύγεια»:

  • Η σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ), συνολικού ύψους σε 5.300.000 ευρώ.
  • Οι αποφάσειςτης διοικούσας επιτροπής του Ταμείου Αεροπορικής Αμύνης για την αποδοχή  δωρεών υπέρ της ΠΑ της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ», για την ενεργειακή αναβάθμιση της 115 ΠΜ, σε “Net Zero Energy” και “Zero Carbon Emissions Airport”, δηλ. τη μετατροπή της σε – λεγόμενη – «πράσινη μονάδα», εκτιμώμενου κόστους 3.500.000 ευρώ, όπως είχε ανακοινωθεί προ μερικών εβδομάδων παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, καθώς και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη αντιστοίχως.
  • Της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του χώρου εστιάσεως της Σχολής Ικάρων, συνολικού κόστους 103.812,80 ευρώ, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόϊ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo