15 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Ξανά σε δίκη ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για την υπόθεση του βιασμού ταξιτζή


    Σε νέα δίκη οδηγείται ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο, είχε απαλλαγεί κατά πλειοψηφία από το αδίκημα του βιασμού σε βάρος οδηγού ταξί, αδίκημα που σύμφωνα με τη δικογραφία τελέστηκε το Νοέμβριο του 2018 πίσω από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Την εξέλιξη αυτή δρομολογεί έφεση που άσκησε κατά της αθωωτικής απόφασης η εισαγγελέας Εφετών Αρετή Σκαφίδα, ζητώντας την εκ νέου διενέργεια της δίκης με το σκεπτικό ότι το πρωτόδικο δικαστήριο δεν εκτίμησε ορθά τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας αλλά και αυτά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.
    Ο 30χρονος ηθοποιός, που είχε αρνηθεί κατά την απολογία του στο δικαστήριο την κατηγορία του βιασμού, είχε μάλιστα παραμείνει προφυλακισμένος για την συγκεκριμένη υπόθεση για 16 μήνες.
    Το πρωτόδικο δικαστήριο τον έκρινε ωστόσο αθώο, κατά πλειοψηφία, από το αδίκημα του βιασμού οδηγού ταξί, ενώ δικαστές και ένορκοι είχαν αναγνωρίσει στον ηθοποιό το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου.
    Απαλλακτική ήταν όμως στην πρότασή της και η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών, για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος του οδηγού ταξί, ο κατηγορούμενος ηθοποιός.
    Μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας είχε επικαλεστεί την έκθεση του γενετιστή Γ. Φιτσιάλου, σύμφωνα με την οποία δεν βρέθηκε κανένα ίχνος dna του ηθοποιού τόσο στο ταξί του αυτοκινητιστή όσο και στον ίδιο.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ