Σομαλία: Ένοπλοι με μάσκες απήγαγαν και δολοφόνησαν εργαζόμενους κέντρου υγείας

lawandorder.gr 29-05-2020 11:14
Σομαλία: Ένοπλοι με μάσκες απήγαγαν και δολοφόνησαν εργαζόμενους κέντρου υγείας
Δεν είναι σαφές ποιοι ευθύνονται για τις δολοφονίες, που ακολούθησαν πολυήμερες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και αντάρτες της οργάνωσης Σεμπάμπ, που συνδέεται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα

Επτά εργαζόμενοι σε κέντρο υγείας και ένας πολίτης δολοφονήθηκαν σε χωριό βόρεια της πρωτεύουσας της Σομαλίας μετά την απαγωγή τους από μασκοφόρους που φόραγαν στρατιωτικές στολές την Τετάρτη, δήλωσε χθες Πέμπτη ο διευθυντής σομαλικής οργάνωσης αρωγής.

«Ένοπλοι με μάσκες απήγαγαν επτά από τους υγειονομικούς μας και έναν πολίτη από κέντρο υγείας του Zamzam Foundation γύρω στις 13:00 χθες (σ.σ. προχθές Τετάρτη). Παραλάβαμε τα πτώματά τους σήμερα», δήλωσε ο διευθυντής του ιδρύματος αυτού, ο Όμαρ Τζαμάκ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο χωριό Γκαλούλι, 30 χιλιόμετρα βόρεια από τη Μογκαντίσου.

Δεν είναι σαφές ποιοι ευθύνονται για τις δολοφονίες, που ακολούθησαν πολυήμερες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και αντάρτες της οργάνωσης Σεμπάμπ, που συνδέεται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα.

Πέρα από την προσφορά υπηρεσιών υγείας το Ίδρυμα Ζαμζάμ, που ιδρύθηκε το 1992 λειτουργεί επίσης σχολεία και ορφανοτροφεία.

Η Σεμπάμπ μάχεται από το 2008 για να ανατρέψει την αδύναμη ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Σομαλίας, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, και να επιβάλλει τη δική της εξουσία βάσει της δικής της ακραίας εκδοχής του ισλαμικού νόμου.

Η Σομαλία παραμένει σε εμπόλεμη κατάσταση από το 1991, όταν πολέμαρχοι ανέτρεψαν τον πρόεδρο για τους υποστηρικτές του, δικτάτορα για τους αντιπάλους του, Μοχάμεντ Σιάντ Μπαρέ, προτού στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo