Μαυροειδάκος για επίθεση με βιτριόλι: «Σύντομα θα εξιχνιαστεί» - Κλείνει ο κύκλος των υπόπτων

Newsroom L&O 29-05-2020 10:40 Τελευταία ενημέρωση: 29-05-2020 10:42
Μαυροειδάκος για επίθεση με βιτριόλι: «Σύντομα θα εξιχνιαστεί» - Κλείνει ο κύκλος των υπόπτων
Θάνος Ασκητής: Ο δράστης δεν ήθελε να τη σκοτώσει αλλά να τη σημαδέψει για όλη της τη ζωή
Σε συγκεκριμένο κύκλο υπόπτων επικεντρώνονται οι έρευνες για την φρικτή υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα.

«Είναι πολλά τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Πιστεύω ότι σύντομα θα εξιχνιαστεί», εκτίμησε ο Στράτος Μαυροειδάκος από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε η αστυνομική έρευνα αξιοποιεί μαζί με τις μαρτυρίες την τεχνολογία, από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας, τα δείγματα DNA έως το υλικό από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την κατεύθυνση των ερευνών, ο κ. Μαυροειδάκος είπε ότι τέτοιες δολοφονικές επιθέσεις με βιτριόλι είναι σπάνιες και συνήθως σχετίζονται είτε με οικονομικές διαφορές είτε με συναισθηματικές σχέσεις.

Ο κ. Μαυροειδάκος συμφώνησε με την εκτίμηση του συναδέλφου του κ. Ντούμα που προκάλεσε αίσθηση ότι το «μυστικό» βρίσκεται στα χέρια του θύματος, ωστόσο, πρόσθεσε ότι ακόμη και εάν δεν μπορεί να βοηθήσει η μαρτυρία της Ιωάννας υπάρχει τρόπος να εξιχνιαστεί η υπόθεση και «σύντομα αυτό το άτομο που έκανε την επίθεση να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη».

Με την άποψη πως είναι θέμα χρόνου η σύλληψη του δράστη, συμφωνεί και ο ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος .

Στο προφίλ της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα αναφέρθηκε από την πλευρά του ο γνωστός νευρολόγος και ψυχίατρος Θάνος Ασκητής. Όπως είπε, ο δράστης δεν ήθελε να τη σκοτώσει αλλά να τη σημαδέψει για όλη της τη ζωή.

Εκτίμησε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται να υπάρχει μια απόλυτη ανταγωνιστικότητα μεταξύ του θύτη και του θύματος, δηλαδή, κάτι υπάρχει μεταξύ των δύο γυναικών που έφερε αυτή τη θηριωδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo