ΣτΕ: Ναι σε 480 θέσεις συνοριακών φυλάκων για την φύλαξη κέντρων κράτησης αλλοδαπών

Κατερίνα Μάνθου 27-05-2020 17:27
ΣτΕ: Ναι σε 480 θέσεις συνοριακών φυλάκων για την φύλαξη κέντρων κράτησης αλλοδαπών
Σύμφωνα με το ΠΔ, η πρόσληψη των συνοριακών φυλάκων κρίνεται επιβεβλημένη, διότι μεταξύ άλλων «θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού φαινομένου»

Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την αύξηση κατά 480 των οργανικών θέσεων των συνοριακών φυλάκων. Το συγκεκριμένο ΠΔ κρίθηκε νόμιμο από το Ε' Τμήμα του ΣτΕ, το οποίο εξέδωσε την υπ' αριθμ. 101/2020 γνωμοδότησή του.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ, η αύξηση των οργανικών θέσεων αποσκοπεί στην αποτελεσματική φύλαξη των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.), που λειτουργούν στην Αττική, Κόρινθο, Ξάνθη και Δράμα, όπου κρατούνται παράτυποι μετανάστες.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ΠΔ, η πρόσληψη των συνοριακών φυλάκων κρίνεται επιβεβλημένη, διότι μεταξύ άλλων «θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού φαινομένου».

Να σημειωθεί ότι η δαπάνη για την πρόσληψη των 480 νέων συνοριακών φυλάκων ανέρχεται στα 8.536.224 ευρώ και θα καλυφθεί από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo