ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Με 440 επιπλέον αστυνομικούς ενισχύονται τα σύνορα στον Έβρο - Τι φοβούνται οι Αρχές

Μιχάλης Τεζάρης 26-05-2020 19:27 Τελευταία ενημέρωση: 26-05-2020 19:55
Με 440 επιπλέον αστυνομικούς ενισχύονται τα σύνορα στον Έβρο - Τι φοβούνται οι Αρχές
Αποφασίστηκε και ζητήθηκε η παράταση παραμονής των 100 ατόμων της Frontex

Η αποστολή επιπλέον 440 αστυνομικών στον Έβρο, οι οποίοι θα προέλθουν από όλες τις υπηρεσίες της αστυνομίας, αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε και ζητήθηκε η παράταση παραμονής των 100 ατόμων της Frontex που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη τακτική κίνηση εντάσσεται στο σχεδιασμό για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, με δεδομένο το τελευταίο «επεισόδιο» στον Έβρο και τον πολιτικό θόρυβο που προκάλεσε.

Αντίστοιχα, η συνέχιση των προκλήσεων από την Άγκυρα, καθώς και οι νέες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι μετά το τέλος του κορονοϊού οι πρόσφυγες-μετανάστες θα επιστρέψουν στα σύνορα, είναι δεδομένο ότι κινητοποίησαν τις Αρχές που προετοιμάζονται και οχυρώνονται για κάθε ενδεχόμενο.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να φυλάει τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας σήμερα στην Καθημερινή, ενώ στέλνει σαφές μήνυμα ότι ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί και τα έργα επέκτασής του συνεχίζονται κανονικά.

Τέλος, θυμίζουμε ότι σε μαραθώνια εξελίσσεται η σύσκεψη της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής που συνεδριάζει στην Αίθουσα «Καποδίστριας» του ΓΕΕΘΑ στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και ενημερώνεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και ΥΕΘΑ Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo